Son Konular

On ek mi onek mi?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Ön ek mi önek mi?

Ön ek, öntakı ya da prefiks (Fransızca: préfixe): Kök sözcüğün başına gelen eklere denir. Türkçe sondan eklemeli bir dil olduğundan genellikle ön ekler ile yeni sözcük türetimi yapılmaz. Latince bu türe bir örnektir.
Dan eki ne zaman tan olur?
Den Dan Eki Örnekleri İle Konu Anlatımı Türkçede kullanıldığı cümlede ayrılma (Çıkma) durumu bildirir. "-Den / -dan " ekleri bazen -ten / -tan olarak yazılır. İsimlere "-den / -dan / -tan / -ten" ekleri getirilerek ayrılma (çıkma) durumu yapılır. Zaman, yer, sebep ve karşılaştırma bildiren ekler olma özelliği taşır.
Eylem çekim eki nedir örnek?
Örneğin "göz" isim kökü, eğer "-üm" çekim ekini alırsa, bu kelime anlamını tamamen yitirip yeni bir kelime ortaya çıkmaz. Gözün bana ait olduğunu belirtmek için "gözüm" kelimesini kullanırız. Yani kelimenin cümlede kullanılacağı yere ve göreve göre aldığı "-üm" eki, bir çekim ekidir.

Im eki hangi görevlerde kullanılır?

Tamlayan eki, "ben ve biz" şahıs (kişi) zamirlerine geldiğinde "-im" şeklinde yazılır. Bu iki örnekte görüldüğü üzere "ben" ve "biz" zamirleri, tamlayan ekini "-im" şeklinde almıştır.
İyelik ekleri nelerdir örnekler?
Türkçede İyelik (Aitlik, Tamlanan) Ekleri (-m, -n, -i, -miz, -niz, -leri)
Tan eki nedir?
Özellikleri ve Görevleri: Ünlü uyumuna ve ünsüz sertleşmesi kuralına göre "-tan/-ten" şekli de vardır. Eklendiği kelimeyi dolaylı tümleç yapar; "çıkma, ayrılma, uzaklaşma" bildirir. İsmin ayrılma hâli, yani dolaylı tümleç, yükleme sorulan "nereden, kimden, neden" sorularının cevabıdır.
Fiil çekim ekleri, fiil kök veya gövdelerine eklenerek, fiillerin zamanını, yapılış şeklini ve şahsını belirtirler.

Kiraz nerede var?

Peyzaj ne demek makale?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt