Editör
Efsanevi Üye
Olumlu cümleler nasıl olur?
Yargının gerçekleştiği cümlelere olumlu cümle adı verilir. Olumlu cümlelerin yükleminde değil, yok, -sız, -ma, -mez olumsuzluklarından biri bulunmaz. Önemli olan cümlenin ne söylediği değil, cümlenin bu olumsuzluklardan birini almamış olmasıdır. Geçen yıl girdiği sınavda çok başarılı oldu.
Olumlu cümle nedir ve örnekler?
Olumlu cümle, fiil cümlesinde işin, oluşun yapıldığını veya olduğunu; isim cümlesinde ise sözü edilen kavramın bulunduğunu, var olduğunu, bahsedilen şekilde olduğunu bildiren cümlelerdir. Örnekler: » Ankara bu mevsimde soğuktur. » Yarın daha erken gelmelisin.
Olumlu ifade ne demek?
Olumlu ifade ne demek?
"Olumlu İfadeler" bilinçaltını etkilemek ve aksiyonu tetiklemek için defalarca tekrar edilen cümleciklerdir. Bu cümleler gerçekleşmesi istenen bir durumu anlatırlar ve işe yaramaları için inançla, dikkatle, duygu katılarak üst üste tekrarlanırlar.
Olumlu ve olumsuz cümle nedir?
Olumlu ve olumsuz cümle nedir?
Eylemin gerçekleştiği ve yüklemin -mez – maz eklerinden birini almadığı cümlelere olumlu cümle denir. Bu tür cümleleri olumsuz tümcelerden ayırt etmek için yükleme ne oldu ya da ne yaptı sorusu sorulur. Eğer cümledeki eylem ya da oluş gerçekleştirilmemişse o cümle olumsuzdur.
Olumlu soru cümlesi nedir?
Olumlu soru cümlesi örnekleri Yarın sana yardım etmemi ister misin? Her gün seni arayıp durumunu sorar mı? Dün akşamki olay olduğunda baban da orada mıymış? Yapılan hatayı ilk önce o mu fark etti?
Olumlu olumsuz cümle ne demektir?
Olumsuz cümle nasıl olur?
Olumsuz cümle nasıl olur?
Olumsuz Cümle Nedir? Olumsuz Cümlenin Özellikleri, Örnekleri
- Fiil cümleleri, "-ma/-me" ; "-maz/mez" olumsuzluk ekleriyle ve "ne … ne" bağlacıyla;
- İsim cümleleri de "yok" sözcüğüyle, "değil" olumsuzluk edatıyla, "ne….ne" bağlacıyla ve "-sız/-siz" olumsuzluk ekleriyle kurulur.
Olumlu cümleler nelerdir?
Olumlu cümleler nelerdir?
Sadece olumlu kelimeler kullanın….Ne olursa olsun sakinliğimi koruyabiliyorum.
- Düşüncelerim benim kontrolüm altında.
- Her gün herşey daha iyiye gidiyor.
- Yaptığım herşeyde başarılıyım.
- Başkalarına "Hayır" diyebiliyorum ve yine de sevilip değer verildiğimi biliyorum.
- Kendimi koşulsuz olarak, sadece olduğum gibi seviyorum.