Editör
Efsanevi Üye
Olumlu cümle nasıl kurulur?
Olumlu cümle bir iş veya bir eylemin yapıldığını ifade eden cümlelerdir. İngilizce olumlu cümleler, öznenin başta yüklemin ortada ve tümlecin sonda olduğu cümlelerdir. Yüklem herhangi bir olumsuzluk takısı almaz. İngilizce olumlu cümleler her zaman dilimi için kurulabilir.
When while ile cümle nasıl kurulur?
Örneğin; When/While I was walking home from work, I bumped into an old friend on the street. (İşten eve doğru yürürken, caddede eski bir arkadaşımla karşılaştım.) Örnekten de anlaşıldığı gibi bu gibi cümle kullanımlarında bağlaçların ikisi de kullanılabilir.
1 tane cümle söyler misin?
Kurallı Cümlelere Örnekler
- ➥ Tren kalkış saatleri bana uyarsa Ankara'ya trenle gideceğim.
- ➥ Buralarda herkes geçimini fındıktan sağlar.
- ➥ Pire için yorgan yakılmaz.
- ➥ Yeni cep telefonumda parmak izi okuyucu var.
- ➥ Her kitap, yazarının yaşamından izler taşır.
- ➥ Çocuğun sarı saçları rüzgarda savruluyordu.
When den önce ne gelir?
When den önce ne gelir?
İngilizcede When olduğu zaman anlamında kullanılır. Past Continuous Tense + WHEN + Simple Past Tense yapısı ile ifade edilir.
When ile ne kullanılır?
When ile ne kullanılır?
Bir olay devam eder iken başka bir olayın meydana geldiğini bizlere bildirir. Yine bir fiili zaman bakımından belirtmek için kullanılır. When'den ayrıldığı nokta ise "While" kullanılan cümlenin past continuous, asıl cümlenin ise Simple Past Tense olmasıdır.
Olumsuz cümle nedir örnekleri?
Olumsuz cümle, olumsuzluk anlamı taşıyan cümledir. Olumsuzluk bazen "me" olumsuzluk ekiyle, bazen de diğer olumsuzluk sözcükleriyle sağlanır. O dün okula gitmemiş. Bunu duyduğuma hiç şaşırmadım.
Olumlu cümle söyler misin?
Olumlu Cümlelere Örnekler
- ➥ Yarın kar yağacakmış. (
- ➥ Dolapta fasulye ile pilav var. (
- ➥ Düşman işgali Atatürk sayesinde başarısızlıkla sonuçlandı. (
- ➥ Tüm edebi eserler okunmaya değerdir. (
- ➥ Kendimdeki ve etrafımdaki olayları gün geçtikçe daha iyi anlamaya başlamıştım. (
- ➥ Bu saatlerde bahçeyle meşguldür. (
Olumlu cümle örnekleri nedir?
Olumlu cümle, fiil cümlesinde işin, oluşun yapıldığını veya olduğunu; isim cümlesinde ise sözü edilen kavramın bulunduğunu, var olduğunu, bahsedilen şekilde olduğunu bildiren cümlelerdir. Örnekler: » Ankara bu mevsimde soğuktur. » Yarın daha erken gelmelisin.