- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Olaganustu nedir kısaca?
Olağanüstü hâl ya da kısa adıyla bilinen OHAL, olağanüstü bir yönetim düzeninin gerekli olduğu doğal afet, tehlikeli salgın hastalık, ekonomik bunalım, kamu düzeni tehlike altına sokan yaygın şiddet vakaları gibi durumlarda başvurulan uygulamadır.
1982 Anayasası'nın 15 maddesine göre savaş seferberlik veya olağanüstü hallerde dahi aşağıdaki temel hak ve özgürlüklerden hangisine dokunulamaz?
Birinci fıkrada belirlenen durumlarda da, savaş hukukuna uygun fiiller sonucu meydana gelen ölümler dışında, kişinin yaşama hakkına, maddi ve manevi varlığının bütünlüğüne dokunulamaz; kimsenin, vicdan, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz ve bunlardan dolayı suçlanamaz; suç ve cezalar geçmişe yürütülemez; …
Ohalde ne yapılır?
Ohalde ne yapılır?
OHAL halindeyken Cumhurbaşkanı aracılığıyla Bakanlar Kurulu, OHAL süresince bazı kararnameler oluşturabilir. Oluşturulan kararnameler, Resmi Gazetede yayınlanarak tüm herkese bildirimi yapılır. Kararnameler tekrar Türkiye Büyük Millet Meclisi onayına sunularak, onay alınır.
Olağanüstü hal nedir ekşi sözlük?
Olağanüstü hal nedir ekşi sözlük?
baskisi, degdigi yeri kurutmasi, karartmasi ile bilinen karabasan.
1982 Anayasasının 15 maddesinde belirtilen olağanüstü hallerde bile dokunulamayacak temel hak ve ilkeler nelerdir?
Askıya Alınamayacak (Sert Çekirdek) Haklar Ne var ki olağanüstü hallerde dahi kişinin yaşama hakkına, maddi ve manevi varlığının bütünlüğüne dokunulamayacağı, kimsenin din, vicdan, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamayacağı ve bunlardan dolayı suçlanamayacağı hüküm altına alınmış.
1982 Anayasasının 15 maddesinde belirtilen olağanüstü hallerde bile dokunulmayacak temel hak ve ilkeler nelerdir?
Maddelerde sayılan haklar yaşam hakkı, işkence, insanlık dışı ve onur kırıcı muamele yasağı, kölelik ve kulluk yasağı, cezaların yasallığı ilkesidir.
Sıkıyönetim olursa ne olur?
Sıkıyönetim olursa ne olur?
Sıkıyönetim, sadece maddi düzen ve güvenin sağlanması ile ilgili olduğundan ülkenin her yerinde değil, yalnız kamu düzeni bozulan bir veya birkaç bölgesinde ilan edilir. Gerekirse tamamında da ilan edilebilir. Anayasa sınırları içinde ve önceden tespit edilen kurallara göre uygulanan hukuka uygun bir yönetim şeklidir.
Ekonomik OHAL nedir Ekşi?
Ekonomik OHAL nedir Ekşi?
paranıza ,malınıza el koyma yetkisidir.