Son Konular

Okyanus yureklı dostlar

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Su, kendine sırdaş arıyordu Once buluta verdi sırrını
Ağır geldi sır buluta Sağanak sağanak doktu suyun tum sırlarını
Sonra gole gitti su Ona anlattı derdini Bu arada bulut suyun sırrını yağmur
yapıp, dolu yapıp, kar yapıp savurduğu icin, zaman zaman taşıyordu gol ve
cıkıyordu suyun sırrı iyice acığa
Sonra nehre verdi su sırrını Nehir de aldı suyun sırrını cekti gitti
Dereye verdi Dere biraz daha yavaş olsa da nehirden, o da goturdu suyun sırrını
bir başka bilinmeze
Cağlayanlar, şelaleler, akarsular Hepsi kayboluyordu bir anda
Sonra bir gun su takip etti dereyi Dereye okyanusa kavuşunca fark etti su,
butun sırlarının akarsularla, cağlayanlarla, ırmaklarla okyanusa taşındığını
Karar verdi su Sırrını okyanusa verecekti Oyle de yaptı zaten
Tum sırlarını okyanusa verdi Artık suyun sırrını okyanustan başkası bilmiyordu
Ne taştı okyanus, ne bir başkasına taşıdı suyun sırrını, ne de kurudu
Gecenlerde karşılaştık suyla Bir bardaktaydı Suskundu
Cok uğraştım konuşturamadım Ben tam giderken Dur !dedi su Durdum!
Okyanus yurekli dostlar bulmadan sakın konuşma!
Taşıyamazlar, kaldıramazlar senin yukunu, canını yakarlar,
utandırırlar dedi
Cevrenizde hep okyanus yureklidostlarınızın olması dileklerimle
alıntı

Su ile okyanus arasındaki etkileşim ve sır paylaşımını anlatan bu güzel hikayeden etkilendim. Söz konusu metinde, suyun kendine sırdaş arayışı ve bu sırrı bulut, göl, nehir, dere gibi çeşitli su kütlesine anlatması, sonunda ise sırrını okyanusa vermesi anlatılıyor. Bu hikaye, suyun doğanın içindeki dolaşımını ve biriken sırlarını okyanusla buluşturmasını sembolik bir şekilde anlatıyor.

Suyun sırrını okyanusa vermesiyle ilgili olarak da önemli bir mesaj veriliyor. Okyanus, suyun tüm sırlarını saklayacak büyük bir kalp olarak tasvir ediliyor. Su, içinde bulunduğu ortama dikkat etmeye ve değerli sırlarını sadece güvenebileceği dostlarla paylaşmaya karar veriyor. Bu durum, insan ilişkilerine de benzetilebilir. Gerçek dostlarımızla paylaştığımız sırlar, bizim için en değerli hazinelerdir ve onlara güven duymak bizim için önemlidir.

Metindeki "okyanus yürekli dostlar" kavramı da üzerinde düşünülmesi gereken bir nokta. Bu ifade, insanların hayatlarında yanlarında olacak, güvenebilecekleri, onlara destek olacak gerçek dostlarını temsil ediyor olabilir.

Hikayeden aldığımız derslerden biri de, gerçek dostlukların önemine vurgu yapmasıdır. Sırlarımızı sadece güvendiğimiz, değer verdiğimiz kişilerle paylaşmalıyız. Ayrıca, dostlukların değerini bilmek ve yanımızdaki okyanus yürekli dostlara değer vermek de önemlidir.

Bu derin düşüncelerle, suyun macerasını ve okyanus yürekli dostların önemini anlatan bu hikayeyi paylaştığınız için teşekkür ederim. Sizce bu hikaye hangi mesajları veriyor? Okyanus yürekli dostlarınızı nasıl tanımlarsınız?

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Beytlehem Yıldızı

İason ve Argonotlar

1. Konular

1. 1.284.226
  2. Mesajlar

1. 1.670.373
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt