Editör
Efsanevi Üye
Okuryazarlık kavramı nedir?
UNESCO'nun tanımına göre okuryazarlık; Değişik türdeki yazılı kaynakları, kayıtları kullanarak tanımlama, anlama, yorumlama, bir araya getirme, iletişim kurma ve hesap yapma yeteneğidir.
Medya okuryazarlığı kavramı ne zaman ortaya çıktı?
Medya okuryazarlığı kavramı ne zaman ortaya çıktı?
2006–2007 öğretim yılında ilk kez başlatılan medya okuryazarlığı dersleri pilot il olarak belirlenen Ankara, İstanbul, İzmir, Erzurum ve Adana'da seçilen okullarda konuyla ilgili eğitim almış sosyal bilgiler öğretmenleri tarafından verilmiş; ardından yeni öğretim döneminden itibaren tüm ilköğretim okullarının 7. …
Okuryazarlık nedir TDK?
OKURYAZAR NE DEMEK: Okuması yazması olan, öğrenim görmüş (kimse) anlamındadır. OKURYAZAR NASIL YAZILIR? Bu kelimenin okuryazar mı, okur yazar mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı okuryazar şeklinde olmalıdır.
Okuryazarlık nedir makale?
Okuryazarlık nedir makale?
Okuryazarlık, daha çok genç ve yetişkinler için kullanılan bir kavramdır. Genel olarak bir dildeki işaretleri okuma, yazma ve anlama becerilerini içermektedir. Eskiden sadece adını okuyup yazabilene ve imzasını atabilene okuryazar deniliyordu.
Türkiyede medya okuryazarlığı ne zaman başladı?
Türkiye'de medya okuryazarlığı kavramına ilk vurgu Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından 2003 yılında düzenlenen İletişim Şurasında yapıldı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu 2004 yılında medya okuryazarlığı dersinin ders programlarına eklenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile temas kurdu.
Medya okuryazarlığı süreçleri nelerdir?
Medya okuryazarlığı süreçleri nelerdir?
Medya okuryazarlığı; yaygın kabul gören tanımıyla, çeşitli türden (görsel, işitsel, basılı, vb.) medya mesajlarına erişebilme, erişilen medyaları eleştirel bakış açısıyla çözümleyip değerlendirebilme ve kendi medya iletilerini üretebilme becerisidir.
Okuryazar mı okur yazar mı?
TDK'ya göre okur yazar kelimesinin doğru yazımı okuryazar şeklindedir. TDK'da Türkçe kelimelerin anlamları ve doğru yazılışları mevcuttur.