- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Okulun kisisel Gelisimimize olan katkilari nelerdir?
Okul sayesinde arkadaşlıklar kurulur, güzel duygular yaşanır. Öğretmenler ve arkadaşlar sayesinde güzel davranışlar kazanırken, yeni ve olumlu alışkanlıklar da öğrencilere okul sayesinde kazandırılır. Okul küçük yaşlardan itibaren bireyleri hayata hazırlayan kurumlardır.
Bireyin gelişiminde eğitim sürecinin rolü nedir?
Sonuç Eğitim, bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla plânlı ve programlı olarak istenilen değişmeyi meydana getirme sürecidir. Eğitimin temel ilkelerinin başında kalıtımsal olarak bireyde var olan güçlerin öğrenme yoluyla geliştirilmesi gelmektedir.
Eğitimin toplumsal değişme ve yenileşmeye etkileri neler olabilir?
Toplumun bazı ihtiyaçları eğitim sistemi ile karşılanır. Durağan bir toplum için eğitim sistemi kültürel mirası gelecek nesillere aktarmaya yarar. Değişime ve gelişime açık toplumlarda ise eğitim kültürel mirası gelecek nesillere aktarmakla kalmayıp, onları olası değişimlere de hazırlar.
Bireyin ve toplumun gelişmesinde eğitimin rolü nedir?
Eğitim kurumları bireylerin sosyalleşmesine, toplumsal ve kültürel değerleri kazanmasına katkı sağlayarak toplumsal yapının devamlılığını sağlar. İnsanların aldıkları eğitim oranında topluma katkıda bulundukları aşikardır. Eğitim, Ekonomik kalkınmanın temelini oluşturur.
Değerler eğitiminde okulun rolü nedir?
Okullar; eğitim ve öğretimin planlı, programlı yapıldığı yerlerdir. Dolayısıyla değer öğretiminin en etkili sahalarından biridir. Değer öğretiminde, öğretim programlarının uygulayıcısı olan ve öğrenciler üzerinde en etkili kişi olan öğretmenlere büyük görevler düşmektedir (Şen, 2007:15).
Okulun görevi nedir?
Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre okulun amacı ve görevi, Atatürk ilke ve devrimlerine, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin ilkelerine uygun, öğrencinin eğitim gereksinmesini karşılayan bir öğretim yapmaktır.
Eğitim seviyesi neleri etkiler?
Eğitim, ekonominin gelişmesi, ilerlemesi için gereken insan gücünü yetiştirerek üretime katkı sağlar. Eğitim; siyasal, demokratik toplum bilincini geliştirme, sorunların anlaşılabilmesini sağlama, teknolojik gelişmelere olanak sağlama gibi pek hayatın her kulvarında katkı sağlar.