Modoratör
Efsanevi Üye
Okulun fiziki yapısı nasıl olmalıdır?
Okul fiziki yönden,bakımlı,boyalı,sınıflar geniş,bütün çalışma alanları mevcut olmalı.Bahçesi geniş,yeşili olan trafik gürültüsünden uzak vs.Bu listeyi epeyce uzatabilirim. Fiziki yapı önemli kabul ediyorum.
Okullarda arama yapmak yasal mı?
Yukarıda belirtilen mevzuatta, okul idarelerince öğrencilere yönelik olarak yapılacak arama ve kontrollere ilişkin ayrı bir düzenleme bulunmadığı, ancak genel düzenlemelerin yapıldığı, okul yöneticilerinin mevzuatta belirtilen amaçlar ve usuller doğrultusunda kastı aşmayacak şekilde uygulama yapmalarının yasal olarak …
Bir sınıf kaç metrekare olmalı?
Bir sınıf kaç metrekare olmalı?
Bakanlığın yönergesine göre ilköğretim okullarında sınıf büyüklükleri en az 48 m2 olarak belirlenmiştir.
Ilkokul binası nasıl olmalı?
Okullar kampüs gibi, en az üç bağımsız blok halinde inşa edilmelidir. Okul binası dışında bağımsız spor salonları ve konferans salonları bulunmalıdır. Bodrum katları spor salonu, yemekhane veya seminer salonu olarak kullanılmamalı. Bodrum katı hariç en fazla iki katlı olarak planlanmalıdır.
Okulun fiziki yapısı ne demek?
"Fiziksel ortam, eğitim etkinlikleri için ayrılan mekanın özelliklerini belirtir. Sıra, masa, dolap vb. araçlarla, boş alanlar, mekanın ısı, ışık ve renk düzeni gibi bir dizi etken, ortamın fiziksel değişkenlerini oluşturur.
Okul çevreden etkilenir mi?
Okul çevreden etkilenir mi?
Diğer örgüt türlerin de olduğu gibi okullar da herhangi bir çevreden ve bireylerin oluşturduğu toplumdan soyutlanamaz. Eğitim sistemi toplumun diğer gelişimlerine ve yaşana olaylardan etkilendiği gibi okullarda içinde bulunduğu çevreden etkilenmekte ve etkilemektedir.
Lisede telefon kullanmak yasak mı?
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti. Yeni yönetmelik, resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek.
Okulda telefona el koyma yasal mi?
Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir… Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.
Sınıflarda öğrenci başına kaç metrekare alan?
Sınıflarda öğrenci başına kaç metrekare alan?
İlkokulda 4,9 milyon öğrenci, 223 bin 901 derslik var. Derslik başına 22 öğrenci düşüyor. Öğrenci başına 4 metrekare için 1 sınıf en az 89 metrekare yani 2+1 daire büyüklüğünde olması gerekiyor."
Okul öncesi eğitim sınıflarında her bir çocuğa kaç metrekare alan düşmelidir?
Sınıfların genişliği her çocuk başına 3-4m2 hesaplanarak planlanmalı, açık hava oyun alanı ise, her çocuk için 7-14 m2 arasında, okulun olanaklarına göre düşünülmelidir(7).
Okul sırası kaç cm?
OKUL SIRASI ÖLÇÜLERİ 45*63cm GENTAŞ WERZALİT OKUL SIRA TABLASI : Kenar kalınlığı 25 mm orta kalınlığı ise 18 mm dir.
Fiziksel imkan ne demek?
Fiziksel imkan ne demek?
"Fiziksel ortam, eğitim etkinlikleri için ayrılan mekânın özelliklerini belirtir. Sıra, masa, dolap vb. değişkenlerini oluşturur. eğitim ve öğretim faaliyetlerinde ortam (mekân) düzeninin önemi çok büyüktür.
Okul nasıl bir kurumdur?
Okul formal eğitim veren bir kurumdur, kontrollü bir ortamdır. Okulda önceden planlanan programlar çerçevesinde, belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda planlı ve programlı bir şekilde öğretmen nezaretinde eğitim ve öğretim faaliyeti yapılır.
Okul özel bir çevre midir?
Okul, eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda öğrencilere bilgi, beceri, tutum ve davranışların kazandırıldığı yapay ve özel bir ortamdır. Bu yapay ortam çevrenin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak, olumlu etkileri ise pekiştirmek için geliştirilmiştir (Balay, 2014; Balcı, 2005).
Okul çevre ilişkisi nedir?
Okul çevre ilişkisi nedir?
Okul çevre işbirliği sağlandıkça öğrencilerin başarı seviyesi artmakta ve uyum süreçleri daha sağlıklı geçmektedir. Eğitim kurumunun ayrılmaz bir parçası olan okulların içinde bulunduğu çevre ile ilişkileri öğrencilerin ders başarıları ve gelişimlerini olumlu etkilemektedir.