Modoratör
Efsanevi Üye
Okulun bölümleri ne demek?
Okullarda sınıflardan başka birçok bölüm bulunur, her bölümün bir işlevi vardır. Bu bölümler şunlardır: Kütüphane, müdür ve müdür yardımcılarının odası, öğretmenler odası, rehberlik servisi, tuvaletler, kütüphane, kantin ve bahçe. Ayrıca bazı okullarda; müzik odası, yemekhane, tiyatro salonu da bulunur.
Okulda çalışan görevliler kimlerdir?
Okulda çalışan görevliler kimlerdir?
Müdür, müdür yardımcıları, öğretmenler, memurlar ve hizmetliler okuldaki görevlileri oluşturur. Müdür, okuldaki bütün işleri yönetir; müdür yardımcıları, müdüre işlerinde yardımcı olur. Memur okulun resmî ve idari yazışmalarıyla ilgilenir.
Okula gitmek bize ne kazandırır?
Okulun bize kazandırdıkları şu şekilde olacaktır, Okul sayesinde okuma ve yazı yazmayı öğreniriz. Arkadaşlarımıza ve öğretmenlerimize karşı hoşgörü ile yaklaşmayı bizlere öğretir. Kişinin sosyalleşmesini ve insanlar ile iletişiminin gelişmesine katkı sağlar. Düşünce farklılıklarına karşı saygı duyabilmeyi öğretir.
Okulda memur ne iş yapar?
Okulda memur ne iş yapar?
Okulla ilgili malî işleri izlemek, gerekli iş ve işlemleri yapmak ve bunlarla ilgili yazı, belge, defter ve dosyaları düzenleyerek saklamak. Büro işleri ile ilgili olarak okul yönetimince kendisine verilen diğer görevleri yapmak, ve benzeri vazife ve işleri yerine getirir.
Okul müdürü kimdir?
Okul müdürü, yönetiminden sorumlu olduğu kurumda, Milli Eğitim amaçları doğrultusunda, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinden sorumludur. Okul müdürünün diğer önemli görevleri, güvenlik protokolleri ve acil müdahale prosedürlerini geliştirmektir.
Okul kantinini kim işletir?
Okul kantinini kim işletir?
Madde 9 – Kantin bizzat yüklenici tarafından çalıştırılacaktır. Kantin başkası tarafından çalıştırılamaz, resmî veya gayri resmî devir ve temlik yapılamaz. Madde 10 – Kantinin işletilmesinde 3100 sayılı Kanun gereğince ödeme kaydedici cihaz (Yazar Kasa) kullanılır.
Okulda memur olmak için ne mezunu olmak gerekiyor?
Bir kişinin memur olabilmesi için ilk olarak lise, ön lisans ya da lisans derecesinde bir okuldan mezun olması gerekir. Ayrıca kişi kesinlikle Türk vatandaşı olmalıdır ve daha önce yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymiş olmamalıdır.