Son Konular

Okullari denetlemek kimin gorevidir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Okulları denetlemek kimin görevidir?

Aynı zamanda bir sistem içinde çeşitli boyutlarda karşılaştırmalar yapılabilir. Ancak bilimsel karşılaştırmalar sonucu, bir insan, bir sınıf, bir okul veya bir kurum hakkında karar verilebilir. Denetim/Teftiş bizim Milli eğitim sistemimizde esas olarak müfettişler tarafından yapılır.

Okulu kim denetler?

Eğitimde kurum, ders, sınav teftişleri etkili biçimde yapılarak temel standartların tavizsiz biçimde her okulda, bütün öğretmenler tarafından uygulanmasında teftiş sisteminin ve müfettişlerin çok önemli bir işlevi bulunuyor.

Ders denetimini kim yapar?

Ders denetimini kim yapar?
Okul müdürünün en önemli görevi, öğretim liderliği ve okulda çalışanların değerlendirilmesidir (Dönmez, 2002). Okul müdürü, bir öğretim lideri olduğu için ders denetimi yapmalı ve öğretimi gözlemlemelidir (Balcı, 2002). Okul müdürü informal olarak ders denetimleri yapmalıdır.

Idari personel kimdir?

İdari işler personeli, günlük ofis prosedürlerini gerçekleştirmek ve çalışanlar için idari destek sağlamakla sorumludur. Ana görevleri arasında, ofis stokunun yönetilmesi, düzenli harcama raporlarının hazırlanması ve şirket kayıtlarının düzenlenmesi yer alır.

Okuldaki idari işler nelerdir?

Müdür; okulun öğrenci, her türlü eğitim ve öğretim, yönetim, personel, tahakkuk, taşınır mal, yazışma, eğitici ve sosyal etkinlikler, yatılılık, bursluluk, taşımalı eğitim, güvenlik, beslenme, bakım, koruma, temizlik, düzen, nöbet, halkla ilişkiler ve benzeri görevler ile Bakanlık ve il/ilçe milli eğitim …

Okul Müdürü Ders Denetiminde nelere bakar?

Okul Müdürü Ders Denetiminde nelere bakar?
Okul Müdürü, zümre toplantılarının zamanında yapılıp yapılmadığına, öğretim yılı başındaki zümre toplantısında aşağıda yer alan gündem maddeleri ve bu gündem maddelerine ilişkin görüşme ve kararlara bakar. Öğretmenlerle yapacağı zümre toplantısı sırasında açıklamalarını bu gündem maddeleri çerçevesinde dile getirir.

Öğretmen denetimini kim yapar?

Dolayısıyla, öğretmenlerin ders denetimi işleri daha önce belirlenen mevzuat gereğince okul müdürlerine bırakılmıştır (MEB, 2000). Bu gelişmeyle birlikte de, okul müdürlerinin ders denetimi yapmaları konusu, yeterlik ve iş yükü gibi konularla ilişkilendirilerek tartışılmaya başlanmıştır.

Bakanlık Müfettişi Nasıl Olunur?

Adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dâhil olmak üzere sınav başvurusunun son günü itibarıyla öğretmenlikte 8 yıl ve daha fazla hizmeti bulunmak koşulu ile halen Bakanlık öğretmen kadrolarında görev yapmakta olma veya en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler.

Okulları denetlemek genellikle Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan müfettişler tarafından yapılmaktadır. Müfettişler, eğitim kurumlarını belirlenen standartlar doğrultusunda değerlendirerek gerekli düzeltme ve iyileştirmelerin yapılmasını sağlarlar. Okul denetimlerinin yanı sıra ders denetimleri de önemli bir görevdir ve genellikle okul müdürleri tarafından yapılır. Okul müdürleri, öğretim liderliği ve okuldaki öğretmenlerin performansının değerlendirilmesi konusunda sorumludur.

İdari personel ise, günlük ofis işlerini yürüten ve çalışanlara idari destek sağlayan personeldir. Ofis stokunun yönetimi, harcama raporlarının hazırlanması gibi işlemler idari personelin sorumlulukları arasındadır. Okuldaki idari işler ise genellikle müdür tarafından yürütülür ve öğrenci, eğitim-öğretim, personel yönetimi gibi çeşitli görevleri kapsar.

Okul müdürleri ders denetimlerinde genellikle öğretmenlerle yapacakları zümre toplantılarına ve zümre toplantılarında ele alınacak konulara, kararlara dikkat ederler. Öğretmenlerin ders denetimi ise mevzuata göre okul müdürlerince yapılmaktadır.

Bakanlık müfettişliği pozisyonuna başvuruda bulunmak için öğretmenlikte en az 8 yıl hizmet süresine sahip olmak veya ilgili lisans programlarını tamamlamış olmak gerekmektedir. Bu süreçte adaylar çeşitli sınavlardan geçerek müfettişlik pozisyonuna atanabilirler.

Canelo vs Caleb Plant saat kacta?

Louisa May Alcott kim?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt