- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Okuldaki kazalarda neler yapmalıyız?
Her okulun revirinde mutlaka pansuman malzemeleri, yanık spreyleri, elastik bandajlar, steril gazlı bezler, boyunluk, buz torbaları, ateller (kol ve bacak için) bulundurulmalıdır. Herhangi bir şekilde yere düşmüş olan bir kişiye yardım ederken zarar vermemek için öncelikle onu yerden karga-tulumba kaldırmamalıyız.
Erken çocukluk eğitim kurumlarında en çok görülen kazalar nelerdir?
Çünkü boğulma, elektrik çarpması, zehirlenme ve yanık gibi kazalar, en çok çocukluk döneminde görülüyor.
Okullarda elektrik kazalarını önlemek amacıyla alınması gereken tedbirler nelerdir?
ELEKTRİK PANOLARI – İZOLE HALI Elektrik panolarının önüne Yalıtkan paspas veya halı yerleştirilmelidir. AÇIKTAKİ ELEKTRİK TEHLİKLERİ Elektrik kabloları açıkta bırakılmamalıdır. ELEKTRİK TEHLİKLERİ Koridor ve lavabolardaki elektrik prizleri uygun şekilde kapaklı hale getirilmelidir.
Okulda bir arkadaşımız yaralandığında ne yapmalıyız?
Not: Eğer okulumuzda ya da dışarıda ve evimizde birileri yaralanmış ise, onları kesinlikle hareket ettirmemeliyiz. Böyle durumlarda önce okulda öğretmenlerimiz ve evde ise büyüklerimize haber vermeliyiz. İkinci olarak ise özellikle dışarıda mutlaka yukarıda verdiğimiz acil numaraları aramamız gerekir.
Okulda ilk yardımı kim yapar?
İlk yardım temel sağlık bilgilerinden oluşan ve hayat kurtarma amacıyla yapılan bir tıbbi müdahale olarak ilk yardım bilgisine sahip kişiler tarafından yapılmalıdır. İlk yardım uygulamasını ilk yardım bilgisine sahip kişiler yapabilir. Bunun için okullarda ilk yardım bilgisi öğretilmektedir.
Ev kazaları nelerdir kısaca?
Ev kazalarının en sık görülen nedenlerini ise şöyle sıralamak mümkün:
Trafik kazası, bir karayolu taşıtının diğer bir taşıta, yayaya, hayvana, ağaca veya herhangi başka bir nesneye çarpmasıdır. Trafik kazaları sonucu yaralanma, maddi zarar ve ölüm meydana gelebilir. Trafik kazaları genellikle yaralanma, ölüm ya da maddi hasarla sonuçlanır.
Eğitim Kurumlarında Alınabilecek 7 Güvenlik Önlemi
ISG panosunda neler olmalı?
İsg panoları, Kazasız gün sayısını belirten panoların yanında,isg problemi yaşanıp yaşanmadığı, alınan önlemlerle ilgili yazılı kağıtların konulabileceği panolardır. Mdf ve manyetik zemin olarak üretilmektedir. Pano yüzeyinde mıknatıs, pvc ceplik ve pleksi ceplik şeklinde ihtiyaca uygun ürünler kullanılabilmektedir.
Teneffüste bir arkadaşımız düşüp yaralanırsa kimden yardım istemeliyiz?
Teneffüste bir arkadaşımız düşüp yaralanırsa kimden yardım istemeliyiz? Cevap: Öğretmenimizden yardım almalıyız.
Ilk yardımı kim yapar?
İlkyardım tanımında belirtilen amaç doğrultusunda hasta veya yaralıya tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç gereçlerle, ilaçsız uygulamaları yapan eğitim almış kişi ya da kişilerdir.
Kimler ilk yardım yapmalıdır?
Kimler İlk Yardım Yapabilir? İlk Yardım Yönetmeliği'ne göre; hayat kurtarmak isteyen en az ilkokul mezunu ve her 18 yaşını doldurmuş birey ilk yardım eğitimine katılabilir. 18 yaş sınırı reşit olma, ilkokul mezunu olma şartı ise kişinin okuma-yazma bilme gerekliliğine göre belirlenen şartlardır.
Evde yaşanan ev kazaları nelerdir?
Ev kazası Nedir?
Bir evin içinde veya ona ait yakın çevrede (bahçe, havuz, garaj) meydana gelen kazalara ev kazası denir. Çocuklarda görülen kazaların büyük kısmı evde meydana gelmektedir. Dünya'da ve ülkemizde ev kazaları, özellikle okul öncesi 0-6 yaş döneminde çeşitli yaralanmalara, sakatlanmalara ve ölümlere neden olabilmektedir.