- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Okulda öğrenci kuralları nelerdir?
Okul Kuralları
Okulda Koronavirüs görülürse nasıl bir yol izlenecek?
Rehbere göre, bir sınıfta öğrencilerden herhangi birine Covid-19 pozitif tanısı konulması durumunda öğrenciler izleme alınacak ve okula devam edecekler. Aynı durumda öğretmenler de izleme alınacak ve eğitim vermeye devam edecekler.
Okul kuralları nelerdir madde madde?
Bu yüzden sınıf içindeki kurallara uymalısınız.
Okulda maske takmak zorunlu mu?
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından takip edilen bu düzenlemeler arasında maske zorunluluğu da yer alıyor. Bakanlığın yayınladığı yüz yüze eğitim programına göre; öğrenciler, öğretmenler ve okul personelinin okul içinde maske takması zorunludur.
Bir öğretmenin öğrenciyi dersten atma hakkı var mı?
Görüyoruz ki eğitim-öğretim faaliyetleri ilköğretim için parasız ve zorunlu. Çocuğun eğitim hakkı ise her ne sebep altında olursa olsun engellenemez. Dolayısıyla öğrenciyi dersten atmak, hem iç hukukumuza hem de uluslararası sözleşmelere göre suçtur.
Öğrenciyi teneffüse çıkarmamak suç mu?
Yukarıdaki mevzuat hükümlerine göre; okul öncesi öğretmen ve öğrencileri ile özel eğitim öğretmen ve öğrencilerinin teneffüs haklarının olmaması insan haklarına aykırı olup yasal ve hukuki değildir. Ayrıca bu durum Anayasa'mızın 18. maddesinde yer alan "Hiç kimse zorla çalıştırılamaz.
Kaç sınıf karantinaya alındı?
Öğrenci Veli Derneği'nin tespitlerine göre karantinaya alınan sınıf sayısı bin 630'a ulaşırken, 40 bini aşkın öğrenci okula devam edemiyor. 643 öğretmen ve 5 bin 358 öğrenciye pozitif tanısı konuldu.