- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Okulda deprem Tatbikatı Nasıl Yapılır?
Spor salonunda camlardan uzaklaşarak aynı şekilde "çök ve kapan" yöntemini uygulayın. Gösteri salonunda, koltuğunuzda kalıp başınızı ellerinizle kapatın. -Siren çalmadan, hiçbir şekilde olduğunuz yerden çıkmayın. Deprem bittiğinde gerekli kontroller yapıldıktan sonra siren çalacaktır.
Deprem eğitimi kaç adımdan oluşur?
"Okullarda Afet ve Acil Durum Yönetimi" kapsamında üç ana faaliyet alanı bulunmaktadır. Okul Afet Yönetimi altı adımda gerçekleştirilir ve yıl boyunca sürer.
Okul deprem Tatbikatı kaç dk sürer?
11. sınıf öğrencisi Hüseyin Tora "Tatbikatın depreme hazırlık olması için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Önceden hazırlanmak iyi çünkü deprem bekleniyor İstanbul'da. Okul komple 3 dakika gibi bir sürede toplandı bayağı başarılı bir süre.
Okulda deprem Tatbikatı ne zaman yapılır?
1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında, Bakanlığımız ve Millî Eğitim Bakanlığı öncülüğünde AFAD Başkanlığı koordinasyonda 81 ilde tüm okullarda eş zamanlı olarak Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı düzenlendi.
Depreme karşı hazırlıklı olmak için neler yapmalıyız?
Yaşadığınız yerin elektrik, su ve gaz düğmelerinin nerelerde olduğunu öğrenin ve öğretin, acil durum anında kapatabilme şansınız olabilir. Evinizi güvenceye almayı ve Zorunlu Deprem Sigortanızı yaptırıp her sene yenilemeyi unutmayın. Tüm aile bireylerinin afet anında ne yapacağını bildiğinden emin olun.
Deprem sonrası alınması gereken önlemler nelerdir?
Sarsıntı geçtikten sonra elektrik, gaz ve su vanalarını kapatılmalı, soba ve ısıtıcılar söndürülmelidir. Diğer güvenlik önlemleri alınarak gerekli olan eşya ve malzemeler alınarak bina daha önce tespit edilen yoldan derhal terk edilip toplanma bölgesine gidilmelidir.
Depreme Karşı Alınabilecek Önlemler
- Binanızı Kontrol Ettirin. Oturduğunuz binanın ne kadar sağlam olduğunu öğrenin.
- Deprem Planı Hazırlayın.
- 3. Evinizi Güvenli Hale Getirin.
- Deprem Çantası Hazırlayın.
- Toplanma Noktası Belirleyin.
- Deprem Sigortanızı Yaptırın.
AÇIK ALANDAYSANIZ;
- Çevrenizdeki hasara dikkat ederek bunları not edin.
- Hasarlı binalardan ve enerji nakil hatlarından uzak durun.
- Önce yakın çevrenizde acil yardıma gerek duyanlara yardım edin.
- Sonra mahalle toplanma noktanıza gidin.
- Yardım çalışmalarına katılın.
Metro kaç şiddetinde depreme dayanıklı?
Metro istanbul Genel Müdürü Özgür Soy, İstanbul'un metrolarının 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olduğunu belirterek, acil durumlarda atacakları her adımı planladıklarını söyledi.