Son Konular

Okula kot pantolon giyebilir mi?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Okula kot pantolon giyebilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Öğrenciler vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemeyecek.

Okulda yırtık kot giyilir mi?

Öğrenci sadece bir okul rozeti varsa takabilir. *İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek, mevsim şartlarına uygun olmayan giysilerin giyilmesi de yasak. *Yırtık, delikli, şeffaf, insanın iç kıyafetlerini ve tenini gösterecek kıyafetler de yasak. *Vücut hatlarını gösteren, çok dar tayt, şort gibi kıyafetler yasak.

Okulda yırtık pantolon yasak mı?

Okulda yırtık pantolon yasak mı?
* Yönetmeliğe göre öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında nişan, arma, sembol, rozet ve benzeri takılar takamayacak. * İnsan sağlığını olumsuz etkileyen ve mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetler, yırtık veya delikli kıyafetler ile şeffaf kıyafetler giyemeyecek.

Okulda tayt giymek yasak mı?

Okulda tayt giymek yasak mı?
Kot, streç, tayt gibi pantolonlar ile okulca belirlenenlerin dışında simge, sembol, şekil ve yazıların yer aldığı, vücut hatlarını belli eden darlık ve türde yakasız, kolsuz kıyafetler giyilmeyecek."

Kot pantolon yasak mı?

Kadınlar için; "Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek, bluz veya elbise ile strech, kot ve benzeri pantolonlar giyilmez. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz. Terlik tipi (sandalet) ayakkabı giyilmez" ifadesi kullanılıyor. Yönetmelikte kadınların kot giymesi yasaklanırken erkekler için böyle bir madde bulunmuyor.

Okul formasının üstüne ne giyilir?

Okul formalarının üstüne giyilen jean ceketler bu sezonun favori parçaları arasında. Siz de bu akıma ayak uydurmak isterseniz kış aylarına uygun kürklü bir jean ceket ile işe başlayabilirsiniz. Ekose zamansız bir şıklık sergileyen yegane desenlerden biri.

Lisede şapka takmak yasak mı?

Lisede şapka takmak yasak mı?
yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz; saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz, e) (Değişik: 22/9/2014-2014/6813 K.) Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda okul içinde baş açık bulunur.

Merhaba! Okul kıyafetleri ve kurallarıyla ilgili detaylı bilgiler vermek için buradayım.

- Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okullarda öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamazlar. Ancak, öğrencilerin vücut hatlarını belli eden kıyafetler giymelerine izin verilmez. Bu kapsamda şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve gömlek giyilmesi yasaktır.

- Yönetmeliğe göre öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun arması ve rozeti dışında takılar takamazlar. Bazı kıyafetler de yasaktır; bunlar arasında yırtık, delikli, şeffaf giysiler ile vücut hatlarını gösteren, çok dar tayt ve şort gibi kıyafetler yer almaktadır.

- Yönetmelikte yer alan kurallara göre, öğrencilerin yırtık veya delikli kıyafetler, şeffaf giysiler giymeleri yasaktır. Ayrıca, öğrencilerin öğrendikleri okulun arması ve rozetleri dışında takılar takmalarına izin verilmez.

- Okulda tayt giyme konusunda da belirli kurallar mevcuttur. Kot, streç, tayt gibi pantolonlar ile belirlenen dışında simge, sembol, şekil ve yazıların bulunduğu, vücut hatlarını belli eden darlıkta kolsuz ve yakasız giysiler giyilmesine izin verilmez.

- Genel olarak, yönetmeliklerde kadınlar için kolsuz ve çok açık yakalı üst giysilerin, streç, kot gibi pantolonların, diz üstü eteklerin giyilmesinin yasaklandığı belirtilmiştir. Okul formalarının üzerine jean ceket giyilmesi ise trend bir seçenektir.

- Lisede şapka takma konusunda belirli kısıtlamalar vardır. Bazı okullarda şapka, bere gibi aksesuarların kullanımı yasaktır. Ayrıca, saç boyama, dövme, makyaj yapma, piercing takma gibi uygulamalar da kimi zaman yasaklanmaktadır.

Okul kıyafetlerine ve kurallarına uymak, öğrencilerin daha düzenli ve saygılı bir ortamda eğitim almalarını sağlar. Eğitim-öğretim sürecinde bu kurallara dikkat etmek önemlidir. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!

En iyi gitar hangisi?

Boya ne zaman Kemiklesir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt