- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Okula gitmezsem kaydım silinir mi?
Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.
Yerleştikten sonra okul puanı ne kadar düşer?
Düşmez. ÖSYM bir önceki yıl herhangi bir programa yerleşen adayların OBP'sini 1 yıl boyunca yarıya düşürmektedir. 2020'de bir programa yerleşen öğrenci OBP'si sadece 2021 için yarıya düşecek; 2022'den itibaren tam OBP ile sınava girecektir.
Tercih yaptım okul puanım düşer mi?
Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür.
Üniversitede hangi durumlarda kayıt silinir?
c) Kesin kayıt işleminin usulüne uygun yapılmadığının veya kesin kayıt hakkı kazanılmadığının anlaşılması nedeniyle kayıt işleminin iptal edilmesi. d) Azami öğrenim süresini dolduran öğrencilerin kaydı silinir.
Pasif öğrenci kaydı ne zaman silinir?
Bu durumda, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları 2021-2022 Öğretim Yılında silinecektir.
Üniversite kayıt yapılmazsa ne olur?
Herhangi bir lisans programını tercih edenler ve yerleştirilenler bölüme kayıt yaptırsalar da yaptırmasalar da bir sonraki yıl sınava girdikleri takdirde puan düşüşünden etkilenirler. Aynı kural ön lisans programlarına yerleştirilen ya da kayıt yaptırılan öğrenciler için de geçerlidir.
Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50'nin altında olan adayların diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alınır. Böylece 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, 100 olan en yüksek diploma notu için de OBP 500 olacaktır. 45.
Üniversite Tercihlerinde OBP Puan Etkisi İlk kez üniversite sınavına giren ya da bir önceki sene istediği bölümü kazanamayarak yerleşemeyen adayların OBP puanında değişiklik olmaz, yani puanı düşmez.
Okul puanı ne zaman kırılır?
Eğer siz kontenjanlı bir bölüm kazandıysanız bir sonraki sene obp puanınız yarı yarıya düşürülecektir. Fakat kontenjansız bir bölüm kazanmışsanız puanınız kırılmayacaktır. Obp kırılması şudur : 340 obp niz varsa ve kırılıyorsa bir sonraki sene 170 obp niz olacaktır. Ama ertesi sene puanınız yenıden düzelecektir.
Üniversite kaydı kaç yıl sonra silinir?
Ancak, Üniversite yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile dört yıl üst üste öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
Üniversiteden kaydını sildiren geri dönebilir mi?
YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, terörle bağlantısı olanlar hariç, tüm eğitim düzeylerinde herkes öğrenciliğe geri dönebilecek. 680 bin kişiyi ilgilendiren aftan, 18 Mayıs'a kadar yükseköğretim kurumlarıyla ilişiği kesilen öğrenciler yararlanabilecek.
Kayıt yenilemeyen pasif öğrenci ne demek?
Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler Yükseköğretim Bilgi Sistemine pasif olarak gönderilir. Pasif durumdaki öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar ancak azami öğrenim süreleri işlemeye devam eder. Aynı zamanda sahip oldukları yurt ve nakdi burs imkânlarından da faydalanamazlar.