- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Okula başlama yaşı kaç olmalı?
Yeni yönetmeliğe göre kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocuklar ilkokula kayıt yaptırabilir. Bununla birlikte 66 – 68 ay arası çocuklardan gelişim açısından ilkokula hazır olduğu düşünülen ve velisinin yazılı isteği bulunanlar öğrenciler de ilkokul birinci sınıfa kayıt olabilirler.
Neden okula gitmek istemiyorum?
Gençler okula gitmeyi, okul dışında eğlenmek istedikleri için reddetmezler. Daha çok, okuldaki geçmiş ya da güncel olaylar ve/veya ilişkiler nedeniyle korku, kaygı/anksiyete, depresyon veya sıkıntı hissettikleri için okula gitmeye karşı isteksizlik yaşarlar.
1 sınıfa ne zaman başlamalı?
İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.
2016 doğumlular ne zaman anaokuluna başlayacak?
Anaokulu ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 36 ayını tamamlayan ve 68 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılır.
79 aylık kaç yaş oluyor?
Sınıfa değil anaokuluna yapılabiliyor. 72-80 aylık çocukların ise erteleme şansları bulunmuyor ve kayıtları doğrudan 1.sınıfa alınıyor. 69 ay çocuğunuzun 6. yaşını doldurmasından üç ay öncesini ifade ediyor.
7 yas cocuk kac aylik?
Sayın yetkililer lütfen ilkokula başlama yaşını tekrar 7 yaş (84 ay) yapın.
Çocuklar neden 6 yaşında okula başlar?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Mart 2019'da aldığı son karara göre okula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkarıldı. İlkokulda 6-7 yaş çağ nüfusunun iç içe girmesi nedeniyle alınan bu karar, ilk kez 2019-2020 eğitim öğretim yılında uygulandı.
72 aylık çocuk okula gider mi?
Çocukları 60-66 ay arasında olan veliler bir sağlık raporu almadan yazılı başvuru ile çocuklarını ilkokul birinci sınıf yerine okul öncesi eğitime başlatabilecek. Ancak 66 ayı dolduran veya yılsonuna kadar dolduracak çocuklar ise okula başlamak zorunda.
Bu yıl anaokuluna kaç doğumlular alınacak?
Anaokulu, 36 – 68 aylık çocukların eğitimi amacıyla açılan okul öncesi eğitim kurumudur. Anaokulu ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 36 ayını tamamlayan ve 68 ayını doldurmayan çocukların kaydı yapılır.