Editör
Efsanevi Üye
Okul yöneticisinin liderlik rolleri nelerdir?
5.1.1. Okul Müdürünün Liderlik Rol ve Özellikleri
- Okulun misyonunu tanımlama: (1) okulun çerçeve hedeflerini belirlemek, (2) okulun hedeflerini iletmek,
- Öğretim programını yönetme: (3) müfredatı koordine etmek, (4) eğitimi denetlemek ve değerlendirmek,
- Olumlu bir okul-öğrenme ortamını teşvik etme:
Okul müdürü kimdir?
Okul müdürü Milli Eğitim amaçları doğrultusunda okulların yönetiminden sorumlu olan kişidir. Aynı zamanda okul müdürü eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini sağlayan kişidir. Bu nedenle okul müdürü öğrenciler için en doğru ve en sağlıklı hizmetleri verilmesi için çalışmalar yapar.
Okul yöneticileri Öğretim lideri olabilir mi?
Okul yöneticileri Öğretim lideri olabilir mi?
Okul yöneticileri, öğretim liderliği rollerini yerine getirebildikleri ölçüde de öğretim programlarının uygulanmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunacaklardır (Can, 2007). Zira öğretim liderlerinin liderlik rolleri arasında öğretim programlarının geliştirilmesi rolü de bulunmaktadır (Can, 2004).
Etkili okulun özellikleri nelerdir?
Etkili okulun özellikleri nelerdir?
Etkili okulların temel özellikleri; liderlik, paylaşılan vizyon ve hedefler, düzenli öğrenme ortamı, öğrenmeye vurgu, amaçlı öğretme, yüksek beklentiler, öğrenci gelişimini izleme, pozitif pekiştirme, okul yaşamına öğrenciyi dahil etme, pozitif ev – okul işbirliği, okulun öğrenen organizasyon olmasını sağlayan …
Okul müdürünün görevleri nelerdir?
Öğrencilerin ilerleme raporlarının velileye iletimini sağlamak, Kurumun temizlik, düzen, iç ve dış güvenliğinin sağlanması sağlamak, Diploma, tasdikname, öğrenim belgesi, sözleşme ve benzeri belgeleri onaylamak. Eğitim ve öğretimde her türlü mevzuat değişikliğini takip.
Okulda idareci nasıl olunur?
Okul Müdür Başyardımcısı ve Okul Müdür Yardımcısı Olma Şartları 2021
- a) Yükseköğretim mezunu olmak.
- b) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak.
- c) Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak.
- ç) Yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler bakımından bu Yönetmelikte belirtilen sınavlarda başarılı olmak.