- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Okul türü ne demek?
Meslekî ve teknik eğitim kapsamında verilen örgün eğitim, Meslekî ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri ve Meslekî Eğitim Merkezleri olmak üzere üç okul türünde gerçekleştirilmektedir.
Açık lise türü nedir?
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ(DÜZ LİSE) Uzaktan eğitim sistemi ise yer ve zaman sınırı olmaksızın sanal ortamda gerçekleşen görüntülü ve sesli sistemdir. Açık öğretim lisesine ilköğretimden mezun olmuş ,ortaöğretimi bitirememiş ya da ortaöğretime başlayamamış(Örgün eğitim) herkes başvurabilir.
Meslek lisesi ne anlama gelir?
Meslek Liseleri teoriden çok pratik eğitim veren, çeşitli iş kollarına kalifiye eleman yetiştiren ve aynı zamanda üniversite de tercih edeceği bölümle alakalı temel bilgi ve becerileri kazanmak isteyen öğrencilerin tercih ettiği lise türüdür.
C tipi okul ne demek?
(4) Özel eğitim kurumu niteliği taşıyan eğitim kurumlarına ayrıca beş puan ilave edilir. (5) Bakanlığa doğrudan bağlı olarak faaliyet gösteren eğitim kurumları (A) tipi sayılır. (6) Herhangi bir nedenle eğitim kurumu tipi belirlenememiş olan eğitim kurumları (C) tipi olarak kabul edilir.
Okul kaça ayrılır?
Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Açık Öğretim Lisesi adı nedir?
Açık Öğretim Lisesi ya da kısa adı ile açık lise veya AÖL, herhangi bir sebepten dolayı örgün öğretimine devam edemeyen kişilerin eğitimlerinin yarım kalmaması üzere okumuş oldukları lisedir. Açık öğretim lisesi 1992 yılında alınan bir karar sonucunda kurulmuştur.
b) Ilkogretim kurumlari, egitim uygulama okulu ve is egitim merkezlerinden; 1) 40 ve daha fazla olanlar (A) tipi, 2) 25-39 arasinda olanlar (B) tipi, 3) 25 den az olanlar (C) tipi.