Son Konular

Okul servisciligi nasil yapilir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Okul servisciliği nasıl yapılır?

Şoförün 26 yaşından gün almış olması gerekir. Şoförün E sınıfı ehliyette 5 yıl, B sınıfı ehliyette ise 7 yıllık ehliyetli olması gerekir. Ayrıca bedeni ve psikolojik olarak şoförlük mesleğini icra edebileceğine ilişkin sağlık kuruluşu raporu da olmalıdır. Burada yaş sınırı ise 22'dir.

Okul servislerine zam geldi mi?

Okul servislerine zam geldi mi?
Fiyatlar idare edilebilir gibi değildi" dedi. İstanbul'da 24 Aralık 2021 tarihli İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere okul servisi ücretlerine yüzde 27 zam kararı alınmıştı. 312 lira olan 0-1 kilometre arası servis ücreti 396 lira olmuştu.

Okul servislerinden yararlanan öğrenciler hangi kurallara uymalıdır açıklayınız?

Okul servislerinden yararlanan öğrenciler hangi kurallara uymalıdır açıklayınız?
Okul servislerinden yararlanan öğrenciler, araçlara inip binerken dikkatli olmalıdır, camlardan sarkmamalıdır, aşırı hıza karşı uyarıcı olmalıdır, emniyet kemerlerini takmalıdır, ayakta seyahat etmemelidir. Okul servislerinde ayakta yolculuk yapılmamalı, yolculuk esnasında emniyet kemeri takılı olmalıdır.

Okul servisi yapmak için ne gerekli?

En az lise mezunu olduğunu gösterir belge, Her yıl aile hekimliğinden alınmış servis rehber personeli olmaya uygun rapor, Başvuru tarihi itibariyle 6 ayı geçmemiş, resmi kurumlar için sorgulanmış Adli Sicil Kaydı (Ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapacak şoförlerin; 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun '81.' '82.' '83.

Okul servis ne demek?

Okul servis ne demek?
OKUL SERVİS ARACI (OKUL TAŞITI): Genel olarak okul öncesi eğitim, ilköğretim, orta öğretim ve yüksek öğretim öğrencileri ile sadece rehber personel taşımalarında kullanılan ticari tescilli yolcu taşımaya mahsus taşıttır.

Okul servisi nasıl olmalı?

Okul servisi nasıl olmalı?
Eğer yaptırılmamışsa öğrenci taşımasına izin verilmemelidir. – Araçta "Okul Taşıtı" yazısı ve "Dur" kırmızı ışık lambası olmalıdır. – Aracın her koltuğunda 3 noktalı emniyet kemeri bulunmalıdır. – Kapılar şoför tarafından açılıp kapatılabilecek şekilde otomatik olmalıdır. – Servis aracının camları sabit olmalı ve …

Servis işine nasıl girilir?

D sınıfı sürücü belgesi için en az 5 yıllık, D1 sınıfı sürücü belgesi için en az 7 yıllık sürücü belgesine sahip olmak. Aile hekiminden servis şoförlüğüne uygun olduğuna dair rapor almış olmak. Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı Sürücü Mesleki Yeterlilik Belgesi almış olmak. Mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak.

B sınıfı ehliyet okul servis kullanabilir mi?

B sınıfı ehliyet okul servis kullanabilir mi?
Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde son yapılan değişiklik ile 7 yıldan fazla B sınıfı ehliyet sahipleri, E sınıfına geçtiği anda tecrübe süresi istenmeden sefer yapabilecek.

Servis sahibi ne kadar kazanır?

Servis sahibi ne kadar kazanır?
Servis Şoförü (Okul) maaşı ortalama aylık 4772,5 _TL'dir. En düşük Servis Şoförü (Okul) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 5292 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız.

Servis araçları ne kadar kazanıyor?

Türkiye genelinde 70 bin servis bulunuyor. Okul servislerinin İstanbul'da yarattığı ekonominin yıllık 1 milyar lirayı buluyor. Bir aracın aylık cirosu 6 bin lirayı geçerken, özel şirketler 17 bin 500 okul servisinden en büyük kazancı elde ediyor.

Okul servisçiliği yapmak isteyen şoförlerin belli kriterlere uygun olmaları gerekmektedir. Şoförün 26 yaşından gün almış olması gerekmektedir. E sınıfı ehliyete sahip olması durumunda en az 5 yıllık, B sınıfı ehliyete sahip olması durumunda ise en az 7 yıllık ehliyetinin olması gerekmektedir. Ayrıca bedeni ve psikolojik olarak şoförlük mesleğini icra edebileceğine ilişkin sağlık kuruluşu raporunun da olması gerekmektedir. Yaş sınırı ise 22'dir.

Okul servis ücretlerine de zam gelmiştir. İstanbul'da 24 Aralık 2021 tarihli İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan kararla 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere okul servisi ücretlerine %27 zam yapılmıştır. Örneğin, 0-1 kilometre arası servis ücreti 312 liradan 396 liraya yükseltilmiştir.

Okul servislerinden yararlanan öğrencilerin belirli kurallara uymaları gerekmektedir. Araçlara inip binerken dikkatli olmalı, camlardan sarkmamalı, emniyet kemerlerini takmalı, aşırı hıza karşı dikkatli olmalı ve ayakta seyahat etmemelidirler. Ayakta yolculuk yapılmamalı, emniyet kemerinin takılı olması sağlanmalıdır.

Okul servisi yapmak için gerekli belgeler arasında en az lise mezunu olduğunu gösterir belge, servis rehber personeli olmaya uygun olduğuna dair aile hekiminden alınmış rapor ve Adli Sicil Kaydı gibi belgeler yer almaktadır.

Okul servis aracı, genel olarak okul öncesi eğitim, ilköğretim, orta öğretim ve yüksek öğretim öğrencileri ile sadece rehber personel taşımalarında kullanılan ticari tescilli yolcu taşımacılığı aracıdır.

Okul servislerinin belirli standartlara ve kurallara uygun olması gerekmektedir. Öğrenci taşımasına izin verilmeden önce gerekli kontrollerin yapılması, araçta "Okul Taşıtı" yazısı ve "Dur" kırmızı ışık lambasının bulunması, her koltukta 3 noktalı emniyet kemerinin bulunması gibi kurallara dikkat edilmelidir.

B sınıfı ehliyet sahipleri, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğindeki son değişiklik ile 7 yıldan fazla B sınıfı ehliyete sahip olduklarında E sınıfına geçtikleri anda tecrübe süresi istenmeden okul servisi yapabilirler.

Servis şoförlerinin maaşı ortalama aylık 4772,5 TL civarındadır. En düşük servis şoförü maaşı 4253 TL iken en yüksek maaş 5292 TL olabilmektedir. Bu mesleği yapmak isteyenler belirli kriterlere ve belgelere sahip olmalıdırlar.

Servis araçlarının Türkiye genelindeki ekonomik etkisi oldukça büyüktür. İstanbul'da okul servislerinin yıllık ekonomik etkisi 1 milyar lirayı aşmaktadır. Servis araçlarının aylık cirosu 6 bin lirayı aşarken, özel şirketlerin en büyük kazancı ise 17 bin 500 okul servisinden gelmektedir.

UMKE hangi durumda yardim eder?

BMW Yol Yardim ucretli mi?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.716
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt