Modoratör
Efsanevi Üye
Okul öncesi kesin kayıt nasıl yapılır?
Kayıt yaptırmak için MEB'in hazırladığı "https://eokul.meb.gov.tr/” adresine giriş yapmak ve sağ tarafta "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu isteniyor.
Ortaokul öğrenci kaydı nasıl yapılır?
Ortaokul öğrenci kaydı nasıl yapılır?
Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurması gerekmektedir.
Kesin kayıt nasıl yapılır?
Kesin kayıt nasıl yapılır?
Adım 1: Lisansüstü programlara kabul edilen öğrencinin kesin kayıt işlemleri akademik takvimde belirtildiği tarihlerde yapılır. Adım 2: Kesin kayıt için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen başvuru yapması gerekir. Adım 3: Adli sicil kaydına ilişkin olarak ise adayın beyanına dayanılarak işlem yapılır.
1 sınıf kesin kayıt nasıl yapılır?
İlkokul 1.sınıf kayıtları e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilir. 1.sınıf kaydı yapılacak öğrenci bilgileri MERNİS sistemi üzerinden e-okul sistemine iletilir. Öğrencilerin sistem üzerinden adreslerine en yakın okullara kayıtları sistem üzerinden otomatik olarak yapılır.
Ilkokuldan ortaokula geçerken sınav var mı?
Ilkokuldan ortaokula geçerken sınav var mı?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 12 yıllık kademeli yeni eğitim sistemine göre ilk kademedeki 4 yıllık ilkokuldan, ikinci kademedeki 4 yıllık ortaokullara geçişin otomatik olması için çalışma başlattı. Buna göre öğrenciler geçişte hiçbir şekilde sınava tabi tutulmayacak.
5 sınıfa geçiş sınavı var mı?
5 sınıfa geçiş sınavı var mı?
Merhaba, ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz seçmeli dersler de dahil olmak üzere tüm derslerden istemeleri halinde sınava girecek ve sadece bir sınav puanı karneye yansıtılacak.
Öğrenci başka okula kayıt yaptırabilir mi?
Her okulun belirli bir bölgeyi kapsayan kayıt alanları bulunur. Taşınma sonrasında yeni adres hangi okulun kayıt alanında ise çocuğun nakli de o okula yapılır. Nakil işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle yeni adresin nüfus müdürlüğüne bildirilmesi gerekir.
2020 ve 2021 ortaokul kayıtları ne zaman başlıyor?
2020 ve 2021 ortaokul kayıtları ne zaman başlıyor?
Dönem ilk kayıt başvuru işlemleri 6 Eylül 2021 – 3 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.
Üniversiteye kesin kayıt nasıl yapılır?
Üniversiteye kesin kayıt nasıl yapılır?
Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu "turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden üniversite e-kayıt işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem için adayların sistemdeki bilgilerinin doğrulanmış olması gerekir.
Kesin kayıt nereden yapılır?
1 sınıfa kesin kayıt ne zaman yapılır?
1 sınıfa kesin kayıt ne zaman yapılır?
İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.