- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Okul öncesi çocuğa ne kazandırır?
Anaokulu çocuğuna neler kazandırır?
Anaokuluna yeni başlayan çocuğa nasıl davranmalı?
ÇOCUK ANAOKULUNA BAŞLARKEN NASIL DAVRANMALI *Ailenin göstereceği kararlılık, sabır, okul öncesi eğitime ve başladığı eğitim kurumuna gösterdiği inanç ve güven çocuğun uyumunu kolaylaştırır. *Çocuğun okul hakkındaki olumsuz düşüncelerini anlatmasına fırsat verilmeli, ancak okul hakkında sorgulanmamalıdır.
ANAOKULU VE KREŞ EĞİTİMİNDE ÇOCUK;
Anaokulu açmak ne kadar kazandırır?
Anaokulu işletme maliyetleri kreşlerden daha azdır. Aynı koşullarda bir kreş ve anaokulu arasında gelir farkı en küçük işletme de bile 5,000₺ olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun anlamı şu, anaokulu sahibi, yılda 60,000₺ fazla kazanmaktadır.
Çocuklar anaokuluna neden gitmeli?
Anaokulu sosyalleşmeyi sağlamasının yanı sıra çocuğun zihinsel gelişimini destekler. Eşleme, sınıflama, temel matematik becerileri (Sayı sayma, tane kavramı vb), okuma-yazmaya ön hazırlık etkinlikleri vb. akademik becerilerle çocuğu bilişsel olarak hazırlar.
Çocuğum anaokuluna gitmek istemiyor ne yapmalıyım?
Okula karşı direncin belirtilerini tanıyarak, sorun daha da kemikleşmeden önlem alın. Çocuğunuzla sık sık konuşarak okula gitmek ile ilgili hem olumlu hem de olumsuz duygu ve düşüncelerini dile getirmesine yardımcı olun.
Kreş açmak için ne kadar para lazım?
Kreş açmak için ne kadar sermaye gereklidir? Ortalama bir kreş için en az 300,000₺ ile 450,000₺ arası sermaye yeterli olabilir. Kreş açacağınız bölgenin genel durumuna göre bu rakamı artırabilirsiniz. Tavsiyemiz en az 350,000 ₺ sermayenizin olması yönündedir.
Ortalama bir kreş aylık en az 10,000₺ kazandırmalıdır. Kreşin kapasitesi, bilinirliği gibi etkenlerle bu rakam 100,000₺ ve üzerine çıkabilir.
Anaokuluna gitme zorunluluğu var mı?
Okul öncesi eğitim alacak olan öğrencilerin velileri zorunlu eğitim 5 yaşa inecek mi sorusuna yanıt arıyor. Ülkemizde ana sınıfına başlama yaşı çocuğun doğum yılına göre kademeli olarak değişiyor ve zorunlu olmadığı için sadece isteyen veliler çocuklarını anaokuluna gönderiyor.