Editör
Efsanevi Üye
Okul müdürünü kim denetler?
MADDE 79- (1) Müdür başyardımcısı, eğitim ve öğretim, yönetim, rehberlik ve denetim işlerinin planlı, düzenli ve amacına uygun olarak yürütülmesinden müdüre karşı sorumludur. (2)Müdür başyardımcısının görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır: a)Müdürün izinli veya görevli olduğu durumlarda müdüre vekalet eder.
Müdürün eğitim programını yönetme ile ilgili yetki ve sorumlulukları nelerdir?
Müdürün eğitim programını yönetme ile ilgili yetki ve sorumlulukları nelerdir?
Öğrencilerin ilerleme raporlarının velileye iletimini sağlamak, Kurumun temizlik, düzen, iç ve dış güvenliğinin sağlanması sağlamak, Diploma, tasdikname, öğrenim belgesi, sözleşme ve benzeri belgeleri onaylamak. Eğitim ve öğretimde her türlü mevzuat değişikliğini takip.
Eğitim müdürü ne iş yapar?
Eğitim müdürü ne iş yapar?
3.1. Birimlerden talep edilen ihtiyaca göre yıllık eğitim programını hazırlar. 3.2. Bu eğitim planı çerçevesinde eğitim planının gerçekleşmesi için gerekli yazışmalarda bulunur. 3.3. Yapılan eğitimlerin sonuçlarını anketlerle değerlendirmek, verilen eğitimlerin sonuçlarını, eğitim formlarına işlemekle yetkilidir.
Okul müdürünün rolleri nelerdir?
etkili bir şekilde yönetme, okulun fiziki şartlarını düzenleme, çevreyle iyi ilişkiler geliştirme, öğrencilerin her açıdan gelişimini takip etme gibi sorumlulukları yerine getirmekle görevlidir. Dolayısıyla, eğitim-öğretim faaliyetlerinin etkili bir şekilde gerçekleştirilmesinde okul müdürü büyük öneme sahiptir.
Öğrenci işlerinden kim sorumludur?
Öğrenci işlerinden kim sorumludur?
Müdür yardımcısı okulun her türlü eğitim, öğrenci, yönetim, yazışma, etkinlikler, bakım, koruma, düzen, temizlik gibi görevleri yerine getirmektedir. Bu görevlerin yapılmasında müdüre karşı sorumludur.
Okul müdürü soruşturma açabilir mi?
Okul müdürü soruşturma açabilir mi?
Okul Müdürü Öğretmene Ne Cezası Verebilir? Okul müdürünün öğretmene verebileceği cezalar uyarı, kınama, aylıktan kesme cezaları olmaktadır. Aynı zamanda ağır disiplin suçu gerektiren durumlarda kurul kapsamında kademe ilerlemesinin durdurulması cezası da verilmektedir.
Okul müdürü ve müdür yardımcılarının görev ve sorumlulukları nelerdir?
Müdür yardımcısı okulun her türlü eğitim, öğrenci, yönetim, yazışma, etkinlikler, bakım, koruma, düzen, temizlik gibi görevleri yerine getirmektedir. Bu görevlerin yapılmasında müdüre karşı sorumludur. Müdür yardımcısı gerektiğinde müdürün yerine geçebilmektedir.
Okul müdürü ne gibidir?
Okul müdürü ne gibidir?
Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda görevlendirildiği okulda, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinden sorumlu kişiye okul müdürü denir. Okul müdürü, eğitim öğretim faaliyetleri yanında; okulun, öğrencilerin ve çalışanların güvenliğinden sorumludur.
Okul müdürü ne kadar maaş alıyor?
Okul müdürü ne kadar maaş alıyor?
Okul müdürü maaşları, 9.000 TL ile 11.000 TL arasında değişiyor. Devlet okullarında görev yapan okul müdürleri ek ders hariç, ortalama 8.000 TL maaş alıyor. Özel okullarda görev yapan okul müdürleri ise 4.000 TL ile 7.000 TL arasında maaş alıyor. Okul Müdürü maaşı ortalama aylık 9939 _TL'dir.
Eğitim sorumlusu ne iş yapar?
Eğitim Sorumluları, bir şirket içindeki eğitim ve gelişimin koordinasyonundan sorumludur. Görevleri, eğitim merkezi ihtiyaçlarını belirlemek, eğitim girişimlerini değerlendirmek ve personel eğitim kayıtlarını tutmaktır.
Okul müdürü nasıl olur?
Okul müdürü nasıl olur?
Devlet okulunda müdür olmak için üniversitelerin eğitim fakültelerinden 4 yıllık lisans derecesi ile mezun olmak gerekir. Ayrıca okul müdürü olmak için başvuru sırasında kadrolu öğretmen olmak gerekir. Özel okulda müdür olmak için de resmi ve ya özel kurumlarda en az iki yıl öğretmenlik yapmış olmak lazım.
Öğrenci işleri neye bakar?
Öğrenci işleri neye bakar?
Öğrencilerin kayıt, ders kaydı, öğrenci belgesi, tecil, not döküm belgesi, kayıt dondurma, ilişik kesme, yatay geçiş, muafiyet, burs, geçici mezuniyet, diploma vb. iş ve işlemleri yürütmek.
Okulda idari işlere kim bakar?
Okul müdürü kanun, yönetmelik ve emirlere uygun bir şekilde okulu yönetmektedir. Okulu düzene sokan ve denetleyen kişidir. Müdürün okulda olmadığı zamanlarda bu görevleri müdür yardımcı devralmaktadır.
Okul müdürüne ne diye hitap edilir?
Okul müdürüne ne diye hitap edilir?
İsimde yapılan kesintiler, değiştirmeler, benzetmeler kadar hakaret olamaz. Okul Müdürüne hitap; Okul müdürüne hitap ederken, keza "Değerli müdürüm, Değerli müdür bey, sayın müdür" gibi durumunuza göre sizi ve onu onurlandıran, içine samimiyet, gerçeklik, ilgi, değer vererek hitap edebilir.