- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Okul kulüpleri para toplayabilir mi?
Öğrenci kulüpleri etkinliklerini yapmak için Rektörlük izni doğrultusunda sponsorluk desteğini sadece ayni olarak alabilirler. Maddi destek alamazlar. Üyelerden üyelik aidatı veya başka bir ad altında para alınamaz; ancak kulüp üyeleri kendi rızaları ve kulüp danışmanın onayı ile kulübe ayni destekte bulunabilirler.
Üniversitelerin toplumdaki önemi nedir?
Üniversiteler toplumda önemli ve saygın bir yere sahip yükseköğretim kurumlarıdır. Toplumsal gelişimin merkezindedirler. Üniversiteler yöresel, bölgesel ve küresel olarak toplumların sosyal ve ekonomik refahı için yaşamsal bilgiyi yaratır, korur ve yayar.
Tıp için üniversite önemli mi?
Tıp için üniversite önemli mi?
Tıpta Uzmanlık Sınavına girdiğinizde, mezun olduğunuz üniversitenin hiçbir önemi yoktur. Sınava giriyorsunuz ve yaptığınız nete göre bir puan ve sıralama elde ediyorsunuz. Üniversiteniz size hiçbir şekilde ek puan sağlamıyor veya öncelik oluşturmuyor.
Okul ne kadar önemli?
Okul ne kadar önemli?
Okul, çocuğun gelişiminde önemli adımlardan biridir. Okula başlama çocuk için yeni ve karmaşık bir sosyal çevreye girmek, birey olarak toplumda yer almak, dış dünyaya açılmaktır. Okul sürecinin başlamasıyla çocuğunuzda kişiliğini kazanmaya yönelik çabalar artar.
Üniversitenin asıl amacı nedir?
☺Bir üniversitenin amacı; araştırma yapmak, üst düzeyde eğitim sağlamak, bilgi üretmek ve bu faaliyetlerin çıktılarını yaymak (kamu hizmeti) tır.
Yükseköğretimin önemi nedir?
Yükseköğretim yetişmiş insan gücünü topluma kazandırmanın ve sosyal refahı arttırmanın yanında bireylerin elde ettiği gelir düzeyini iyileştirmesiyle de bireysel refaha katkıda bulunmaktadır. Yükseköğretimin topluma ve bireylere olan bu faydaları bireylerin yükseköğretim talebini her geçen gün arttırmaktadır.
Okula gitmek neden önemli?
Okula gitmek neden önemli?
Okul, çocuğun gelişiminde önemli adımlardan biridir. Okula başlama çocuk için yeni ve karmaşık bir sosyal çevreye girmek, birey olarak toplumda yer almak, dış dünyaya açılmaktır. Okul sürecinin başlamasıyla çocuğunuzda kişiliğini kazanmaya yönelik çabalar artar. Çocuğunuz sizi ve başkalarını etkiler.