Son Konular

Okul aile birligi para aliyor mu?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Okul aile birliği para alıyor mu?

Yaz aylarında genellikle orta dereceli okul öğrencilerinin bütünleme imtihanlarına yetiştirilmeleri için, okul aile birliklerince okullarda kurslar açılmakta ve bu kurslarda görevlendirilen öğretmenlere verdikleri dersler karşılığında bir miktar para verilmektedir.

Devlet okulu paralı mı?

"VELİLERİMİZDEN HİÇBİR ŞEKİLDE ÜCRET TALEP EDİLMEYECEKTİR" Ayrıca bakanlık tarafından yürütülen proje ve yapılan protokoller kapsamında okul ve kurumlarda yapılacak faaliyetlerden ücret talep edilemez' hükmü yer almaktadır. Bu nedenle kayıt esnasında velilerimizden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecektir" denildi.

Okul kayıt ücreti ne kadar?

Okul kayıt ücreti ne kadar?
Okullara öğrenci kayıtları esnasında kayıt parası veya başka ad altında zorunlu olarak herhangi bir ücret alınmayacak olup bu tarz uygulamalara dair şikâyetlerin valilikler tarafından ivedilikle değerlendirilerek gerekli işlemlerin yapılması sağlanacaktır.

Devlet okullarında para toplanması yasal mı?

Bakan Selçuk, bağış adı altında kayıt parası isteyen okullara ilişkin açıklamalarda bulundu. Selçuk, 'Velilerimiz 'vermek istemiyorum' dediğinde 'kaydınızı yapmıyoruz' durumu söz konusu değil, yasal olarak bu mümkün değil. Bazen okulda iyileştirmeler için bağış talebi olabiliyor. Kayıt parası mevzuata aykırıdır.

Devlet okulu kayıt parası alabilir mi?

Kayıt işlemleri sırasında da herhangi bir ücret talep edilmesi yasal değil. Milli eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklamasında; "TC kimlik numarası ve adresi tanımlı tüm çocukların birinci sınıfa kayıtları Bakanlığımız tarafından merkezi sistemle (otomatik olarak) yapılmıştır.

Okul aile birliği para toplayabilir mi?

Okul aile birliği para toplayabilir mi?
Aynı zamanda MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nin Birlik Gelirleri başlıklı 15'inci maddesinin 2'nci fıkrasında, 'Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz.

Okul Aile Birliği vergiden muaf mı?

Konuya ilişkin İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'nın 14.08.2008 Tarihli özelgesi aşağıdaki gibidir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 16.maddesinde 5257 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle okul aile birliklerinin gelirlerinin her türlü vergi resim ve harçtan muaf olduğu hükme bağlanmıştır.

Devlet okulu para talep edebilir mi?

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, yazılı bir açıklama yaparak, 'devlet okulları velilerden kayıt parası talep ediyor' iddiaları şeklinde gelen haberlere yanıt verdi. Amcaoğlu, devlet okullarının, okullara kayıt amacıyla velilerden herhangi bir para talebinde bulunamayacağını belirtti.

Üniversite kayıt parası ne kadar?

Üniversite kayıt parası ne kadar?
Öğrencilerden, yeni kayıt ve kayıt yenileme sırasında katkı payı ve öğrenim ücreti dışında, açık öğretim ve uzaktan öğretim materyal ücreti hariç, her ne ad altında olursa olsun ücret alınmayacak.

Devlet okullarinda kayit parasi aliniyor mu?

Okulda para toplamak suç mu?

OKULLARA YAZILI TALİMAT GÖNDERİLDİ Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, öğrencilerden kesinlikle para toplamanın mümkün olmadığını, bunun suç olduğunu belirtti. …

Okul aile birlikleri tarafından öğrencilerin bütünleme imtihanlarına yetiştirilmeleri için açılan kursların öğretmenlerine para verilmesi ile ilgili durum, eğitim camiasında sıkça yaşanan bir konudur. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, okul aile birliklerinin öğretmenlere ders karşılığında para vermesi yasalara aykırıdır. Bakanlık, bu tarz uygulamaları sonlandırmak için gerekli adımları atmaktadır.

Devlet okullarının ücretsiz olması gerektiği ve velilerden herhangi bir ücret talep edilemeyeceği konusunda net bilgiler verilmektedir. Okul kayıt ücreti ya da başka ad altında herhangi bir ücret talebi yasalara aykırıdır ve valilikler tarafından şikayetler değerlendirilerek gerekli işlemler yapılmaktadır.

Okul aile birliği gelirlerinin vergi, resim ve harçlardan muaf olması hakkında ise 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 16. maddesinde yapılan değişiklikle belirli bir hüküm bulunmaktadır. Bununla birlikte, okul aile birliklerinin velileri bağış yapmaya zorlaması veya okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplaması ise yasal değildir.

Devlet okullarının velilerden kayıt parası talep edemeyeceği ve öğrencilerden herhangi bir para toplanmasının suç olduğu açıkça belirtilmektedir. Bu konuda açıklamalar yapan eğitim yetkilileri, okullara yazılı talimatlar göndererek bu tür uygulamaların önüne geçmeye çalışmaktadırlar. Bu doğrultuda, öğrencilerden para toplanmasının mümkün olmadığı ve suç teşkil ettiği vurgulanmaktadır.

Üniversite kayıt parası ya da kayıt yenileme sırasında alınan katkı payı ve öğrenim ücreti dışında herhangi bir ücret talep edilemeyeceği belirtilmektedir. Açık öğretim ve uzaktan öğretim materyal ücreti de dışında, öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmemesi gerektiği vurgulanmaktadır.

Spor Bakani Kasapoglu nereli?

Elmanin icinde hangi vitaminler vardir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt