Editör
Efsanevi Üye
Okuduğunu anlama stratejileri nelerdir?
Okuduğunu anlamayla ilgili altı temel okuduğunu anlama stratejisi Page 18 5 bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla tahmin etme, bağlantı kurma, özetleme, soru sorma, görselleştirme ve izlemedir.
Okuduğunu anlama yeteneği nasıl geliştirilir?
Haftada bir veya iki kez bilmediğiniz kelimeler üzerinde kendinizi test etmek için bilgi kartları kullanın. Yeni öğrenilen kelimeleri sözlü ve yazılı iletişimde kullanmaya özen gösterin. Bir kelimenin belirli bir bağlamda ne anlama geldiğini tahmin etme yeteneğinizi geliştirmek için mümkün olduğunca çok okuyun.
Okuma sonrası kullanılan stratejiler hangi amacın gerçekleşmesini sağlamaya yöneliktir?
Okuma sonrası kullanılan stratejiler hangi amacın gerçekleşmesini sağlamaya yöneliktir?
Okuma Sonrası Stratejiler Göz gezdirme Not alma Çözümleme-değerlendirme Ön bilgileri harekete geçirme Anlamayı kontrol etme Ana fikir/yardımcı fikir tespit etme Tahmin etme Canlandırma/drama Görselleştirme (tablo, grafik, kavram haritası vb.)
Okuduğunu Anlama Nasıl Yapılır?
Okuduğunu Anlama Nasıl Yapılır?
Okuduğunu Anlama Stratejileri
- 1) Soru Sormak. Bu strateji okuyucunun metni okuduğu sırada kendisine sorular sormasını içerir.
- 2) Çıkarım Yapmak.
- 3) Tahmin Etmek.
- 4) Özetlemek.
- 5) Görselleştirme.
- 1) Şu Anda Nasıl Okuduğunuzu Anlayın ve Yeniden Değerlendirin.
- 2) Kelime Dağarcığınızı Genişletin.
- 3) Zevk için Okuyun.
Okuduğunu anlamak için ne yapmak gerekir?
'Hem Hızlı Okumak, Hem de Okuduğumu Anlamak İsterim' Diyenlere 7 Mucizevi Tavsiye
- 1. Metne kısaca göz atın. Bir filmin fragmanını önceden görmek, konu hakkında bilgi verir.
- Planınızı yapın.
- 3. Dikkatli olun.
- Her sözcüğü okumayın.
- Her bölümü okumayın.
- Özet yazın.
- 7. Zaman tutarak pratik yapın.
Multipass stratejisi nedir?
Çoklu Geçiş Stratejisi (Multipass) Çoklu geçiş stratejisi gözlem, inceleme ve çözme becerilerini kapsayan üç farklı geçişten oluşmaktadır. Birinci geçişte öğrenci metnin ana düşüncesini belirleyebilmek için başlıkları, metindeki görselleri, giriş paragraflarını okuyarak okuyacağı metni gözden geçirir.
Okuma nedir çeşitleri nelerdir?
Okuma nedir çeşitleri nelerdir?
Sessiz Okuma Türü Sessiz okuma türünde okuyucu, okuma işlemini sessiz bir şekilde yapar.
Kitap okuyorum ama anlamıyorum ne yapmalıyım?
Kitap okuyorum ama anlamıyorum ne yapmalıyım?
Okuduğunu Anlamama Problemini Gidermek İçin Uygulanacak İpuçları
- Okuma amacımızı belirleyecek, dikkat seviyenizi arttırın.
- Okuma metnine önce göz gezdirin.
- Sesli okuma yaparak konsantre olun.
- Doğru okuma tekniklerini öğrenin.
- Not alma yoluyla okuma metnine odaklanın.
- Etrafınızda dikkatinizi dağıtan nesneleri kaldırın.
Doğru okuma teknikleri nelerdir?
Hem hızlı okumak hemde okuduğunu anlamanın eşsiz rahatlığını yaşamanız için sizlere bazı tekniklerden ve ipuçlarından bahsedeceğiz.
- Basit Hızlı Okuma Teknikleri.
- Görsel Algılama.
- Kelime Haznesini Geliştirmek.
- Alışkanlıklardan Kurtulma.
- Konsantrasyon.
- Gözünüzle Okuyun.
- Göz Atma.
- Bol Kitap Okumak.