Son Konular

Öksüz ve Yetim Ne Demektir?

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

SoruCevap

Öksüz ve Yetim Nedir - Öksüz ve Yetim Ne Demek

Öksüz
, annesi ölmüş,yetim ise babası ölmüş çocuk. Öksüz kelimesi, hem annesi hem babası ölmüş çocuk anlamında da kullanılır.Bu sözcükler, ölmemiş olsalar bile anne ve babasından sürekli olarak koparılmış çocuklar ve hayvan yavruları için de kullanılır. Bu yazıda öksüz kelimesi çoğunlukla, hem annesini hem de babasını kaybetmiş çocuk anlamında kullanılacaktır.

"Öksüz" sözcüğü, Türkçe "ök" kökünden türemiştir. "Ök" sözcüğü "bağ,ip", "göbek bağı", göğüs ile anne anlamlarına gelir. Zamanla anlam genişlemesine uğrayarak anne ve baba (ebeveynler) anlamında da kullanılmaya başlanmıştır. Ök sözcüğü Türkçe'nin bazı ağızlarında öksüz ile eş anlamlı olarak kullanılır. Yetim kelimesi ise Arapça yet3​m (tek başına, eşsiz) sözcüğünden gelir. Öksüz ve yetim kelimeleri hem sıfat hem de isim olarak kullanılabilirler.

Öksüz ve yetim terimleri genellikle ailesinden bir ya da her iki ebeveynini kaybetmiş çocukları ifade eder. Öksüz kelimesi, annesi ve babası ölmüş çocuğu belirtirken, yetim terimi sadece babası ölmüş çocuğu tanımlar. Bu kelime genellikle aile desteğinden yoksun kalan çocuklar için kullanılır. Aynı zamanda, hayvan yavruları için de kullanılabilir. Öksüz kelimesinin kökeni "ök" kökeninden gelir ve "bağ, ip", "göbek bağı" gibi anlamlara sahiptir. Ök kelimesi zamanla, anne ve babaları ifade etmek için geniş anlamda kullanılmaya başlanmıştır. Diğer yandan, yetim kelimesi Arapça kökenlidir ve "tek başına, eşsiz" anlamına gelir. Öksüz ve yetim terimleri hem sıfat hem de isim olarak kullanılabilirler.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

Işık Kirliliğinin Doğal Yaşama Verdiği Zararlar Nelerdir?

S

Televizyonun Hayatımızda Yaptığı Değişiklikler Nelerdir

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.208
  4. Son üye

Geri
Üst Alt