Modoratör
Efsanevi Üye
OKR açılımı nedir?
Peter Drucker tarafından ortaya atılan hedeflerle yönetim (management by objectives) metodolojisi, çalışanlar ve yöneticilerin bir araya gelip hedefleri tanımlayarak bunları nasıl başaracaklarının yol haritasını ortaya koydukları bir süreçtir.
OKR nedir KPI ile farkları nelerdir?
OKR'lar, şirketinizin vizyonunu ve genel büyüme stratejisini tanımlarken, KPI'lar işletmenizin OKR'larınıza ulaşmak için doğru yolda olduğunu gösteren sürekli ölçümlerdir. Her ikisi beraber kullanılarak şirket stratejinizin hayata geçirilip performansın takip edilmesini sağlar.
OKR nedir insan kaynakları?
OKR nedir insan kaynakları?
OKR, "Hedefler ve Anahtar Sonuçlar"(Objective Key Results) anlamına gelir. Başta Google olmak üzere, Silikon Vadisindeki birçok şirketi başarılı kılan bir yönetim metodudur. OKR ile çalışan şirketlerde işleyiş şu şeklidedir: Çalışanlar hedeflerini koordine etmek için düzenli olarak toplanır.
OKR nedir Ekşi?
OKR nedir Ekşi?
seramik astar çamurlarına, sır altı renklerine ve sır üstü bezemelerine sarı, kahve, kırmızı renklerini vermek üzere kullanılan demir oksit, kil ve kum içeren doğal plastik madde.
OKR Kr nedir?
OKR metodolojisini; Objectives (O) ulaşılmak istenen hedefi niteleyen, kısa, hatırlanabilir, ilham ve heyecan veren bir ifadedir. Key Results (KR) hedefe ne kadar ulaşıldığını temsil eden, amacın farklı yönlerini ortaya koyarak zenginleştiren keskin ölçütlerdir.
OKR nasıl yapılır?
İlk olarak, hedefleriniz iddialı olmalıdır. Daha sonra kalitatif, hatırlanması kolay, şirketin stratejilerine uygun, belirli bir süre içinde gerçekleştirilip yönlendirilebilecek nitelikte olmalıdır. Ek olarak, hedefler kademeli olarak belirlenmelidir, yani kademeli hedefler.
Okr hedef nedir?
Okr hedef nedir?
OKR (Hedefler ve Anahtar Sonuçlar) sonuç ve veri odaklı çevik bir hedef yönetim metodolojisidir. OKR'ler KPI'lara alternatif olarak değil; KPI'ların tamamlayıcısı olan, sistematik bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor. "Nereye gitmek istiyorum?" " Ne elde etmek istiyorum?" sorularının cevabıdır.
Okr nasıl yapılır?
Okr nasıl yapılır?
OKR hedef nedir?
Ilham veren OKR ne demek?
OKR Anahtarları Niteliksel, büyük resimli, yönlü hedeflerdir. Nereye gittiğinizi iletirler ve ilham verici ve motive edici olmaları amaçlanmaktadır. Temel sonuçlar nicel, spesifik, alt hedeflerdir.
OKR Koçluğu Nedir?
OKR Koçluğu Nedir?
OKR koçu bireyler bazında yol arkadaşlığı yapar. Şirket hedeflerinin, OKR'larının bireyler bazında da belirlenmesi aşamasında yol arkadaşlığı yapar. Hem problem çözümü anlamında hem sürekli gelişime destek olunması anlamında kişilerle birlikte yol alan kişidir.