Editör
Efsanevi Üye
Oguz Ozat kim?
2002 de ve 2004 te Eğitim Yöneticiliği sınavını kazanarak Kahramanmaraş ta 4 yıl Kurum yöneticiliği yapmış. 2013-2015 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi, "Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Gelişim psikolojisi ,Ölçme ve Değerlendirme" dersleri vermiştir.
PDR puanları neden düştü?
Bu düşüşün en büyük sebebi MEB'in alanımız üzerinde uygulamalarıdır. Geçmiş yıllarda PDR mezununun az olmasını, ihtiyacı karşılamamasını öne sürerek yaptığı alan dışı atamalar dikkati çekmiştir. PDR alanında uzman olmayan binlerce kişi ülkenin çeşitli yerlerinde çalışmaya başlamıştır.
Oguz Ozat hangi sendika?
Oguz Ozat hangi sendika?
Sayın ÖZAT 20 Eylül Pazartesi itibariyle kurucu yönetim kurulu ile birlikte "Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası" adlı sendikanın kuruluş dilekçesini İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğüne sunacaklarını açıkladı.
Türk PDR Derneği Başkanı Kim?
Türk PDR Derneği Başkanı Kim?
Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği ve örnek teşkil edecek bir ortamda, demokrasi şöleni havasında gerçekleşen seçim sonucunda oylamaya katılan 601 üyenin 294'ünün oyunu alan Uzman Psikolojik Danışman Oğuz ÖZAT Türk PDR Derneği'nin yeni genel başkanı seçildi.
PDR mezunları kaç puanla atanıyor?
Rehberlik Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | KPSS Taban Puanı
Rehberlik Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 79,42048
Rehberlik Öğretmenliği | 2019 ŞUBAT | 81,45905
Rehberlik Öğretmenliği | 2018 TEMMUZ | 79,77604
Rehberlik Öğretmenliği | 2017 TEMMUZ | 77,38297
Her yıl kaç PDR mezun oluyor?
Conversation. 2020 içerisinde Pdr mezunu Meb 2630 Aile bakanlığı 500 Diyanet 60 Tsk 70 Diğer (ünv, belediye vs.)
Eğitimde hangi sendikalar var?
Eğitimde hangi sendikalar var?
Hizmet Kolunun Adı | Kamu Görevlileri Sendikasının Unvanı | Bağlı Olduğu Konfederasyon
Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri | TÜM EĞİTİM BİR-SEN (Tüm Eğitimciler Biriliği Sendikası) | BAĞIMSIZ
BEÇ-SEN (Bağımsız Eğitim. Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası) | BASK
DES (Demokrat Eğitimciler Sendikası) | BAĞIMSIZ
Prof Dr Yıldız Kuzgun kimdir?
Prof Dr Yıldız Kuzgun kimdir?
Dr. Yıldız Kuzgun özellikle rehberlik ve psikolojik danışma ile meslek rehberliği ve danışmanlığı konularında alana öncülük eden çalışmalar yapmış ve kitaplar yazmıştır. Kendini Değerlendirme Envanteri (1988-2007) eseri ile 1991 yılında Türk Eğitim Derneğinin Araştırma Ödülünü almıştır.
Türk PDR Derneği ne zaman kuruldu?
Türk PDR- DER kurulduğu 1989 yılından günümüze dek geçen 29 yıl boyunca, tüzüğünde yer alan amaçlar doğrultusunda PDR alanının bir bilim dalı ve uygulama alanı olarak gelişmesi, alanda çalışanların eğitim ve çalışma standartlarının yükseltilmesi, Türkiye'de PDR'nin profesyonel bir meslek olarak kabul edilmesi konusunda …