- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Öğretmen öğrenciye izin verebilir mi?
Madde 29- Okul yönetimince kabul edilebilir özürüne dayalı olarak bir öğrenciye velisinin yazılı bildirimi üzerine bir ders yılında en çok on beş güne kadar izin verilebilir. Bu izinler, en az yarım gün olmak üzere parça parça veya toptan verilebilir.
Ilköğretimde başarısız olan öğrencilerin bir üst sınıfa devamına veya sınıf tekrarına hangi kurul karar verir?
Ders yılı sonunda veya yetiştirme kursu bitiminde başarısız dersi veya dersleri olan öğrencilerin durumu öğrenci başarısının değerlendirilmesi esaslarına göre şube öğretmenler kurulunda görüşülür. Kurul kararıyla sınıf geçen öğrencilerin notları değiştirilmez.
Mazereti olanlar okula gidecek mi?
Resmî ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden Sağlık Bakanlığı e-Nabız Sistemi'nde kronik hastalıklar listesinde yer alan hastalığa ait raporu olanlar, yüz yüze eğitimde mazeretli sayılacak.
Bir öğretmenin öğrenciyi dersten atma hakkı var mı?
Görüyoruz ki eğitim-öğretim faaliyetleri ilköğretim için parasız ve zorunlu. Çocuğun eğitim hakkı ise her ne sebep altında olursa olsun engellenemez. Dolayısıyla öğrenciyi dersten atmak, hem iç hukukumuza hem de uluslararası sözleşmelere göre suçtur.
Öğretmenlerin mazeret izni kaç gün?
Memur eğer öğretmen ise toplam 10 gün mazeret izin hakkı varken eğer memur ise 20 gün hakkı bulunmaktadır. Memurun eğer amirin takdirine bağlı mazeret izni alacaksa bunu okul müdürü veremez. Devlet Memurları Kanunu Madde 104 de şu açıklama yer almaktadır.
Sınıf tekrarı nasıl olur?
Okula mazeretsiz şekilde devam etmeyen öğrenciler sınırı aştıklarında sınıf tekrarı yapacaklardır. Ayrıca lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Ilkokulda öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu var mı?
Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulu ortaokul ve İmam-Hatip Ortaokulunda kurulur hocam. ilkokullarda olmaz. Yönetmeliğin 57. maddesinde bu durumdan bahsedilmiştir.
Korona döneminde okula gitmek zorunlu mu?
* Çocuklarımızın gelişimi, sağlığı ve geleceği için corona virüsüyle birlikte yaşamayı öğrenmek ve yüz yüze eğitime devam etmek zorundayız. * Kıymetli öğretmenlerimiz, değerli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz; inşallah, 6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada 5 gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz.
Yüz yüze eğitim zorunlu olacak mı?
YÜZ YÜZE EĞİTİM ZORUNLU MU? 2021-2022 eğitim öğretim yılında planlanmış online eğitim seçeneği bulunmuyor. Bu nedenle tüm kademelerde zorunlu yüz yüze eğitim uygulanacak. Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecek.
Öğretmen mazeret izni nasıl?
a) Birinci fıkrada belirtilen hallerden başka, memurlara mazeretleri nedeniyle bir yıl içinde toptan veya kısım kısım olarak on gün izin verilebilir. b) Memura, zorunluluk halinde ve memurun gelecek yıl kullanacağı yıllık izninden düşülmesi şartıyla ikinci defa on gün mazeret izni verilebilir.