- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Öğretimde hangi araç-gereçler kullanılır?
Kısaca öğretim araçlarını sınıflandırırsak eğitimde araç-gereçler; İşitsel araçlar (Radio, Teyp, Cd, MP3, MP4 ses kaydı…) Görsel araçlar ( Kitap, dergi, Dia, resim, haritai grafik..) Görsel ve İşitsel araçlar (Bilgisayar, sesli sunum, DVD, Video…)
Öğretim materyali kim kullanır?
Ders materyalinin kullanılış amacı, öğretmen tarafından tasarlanan ve uygulanan öğretim etkinliklerinin denetlenmesidir. Ders materyalinin bütün içeriği öğrenciye aktarılması amacıyla değil, içeriğin önemli ve ana temalarının öğrenciye sunulmasında kullanılması en etkin yaklaşımdır.
Öğretim materyali, basit, sade ve anlaşılabilir olmalıdır: Bu nedenle, hazırlanacak öğretim materyalleri, konuyu basitleştirebilen, öğrenci için anlaşılmasını kolaylaştıran ve gereksiz bilgilerle donanık olmayan bir özellik taşımalıdır.
Eğitim öğretimde neden araç gereç kullanılır?
Araç-gereçler genelde öğretimi desteklemek amacıyla kullanılırlar. İyi tasarlanmış ve yapılmış öğretim araç-gereçleri öğretim sürecini zenginleştirir, öğrenmeyi artırır. Görsel gereçler bilinmeyen bir aracın nasıl göründüğünün ve bilinen diğer şeylere göre ne kadar büyük olduğunun kavranmasına yardımcı olur.
Gereç örnekleri nelerdir?
Araç-Gereçlerin Sınıflaması
Materyal Her ders için gerekli mi?
Eğitimde materyal kullanmak ve derse hazırlıklı gitmek çok önemlidir. Bu hazırlığa veya malzemelere, konuya hakim olma, defter-kitap gibi araç gereçleri eksiksiz tamamlama, öğrencinin dersi anlamasına yardımcı olacak, şekiller, broşürler, tablolar vb. bütün gereksinimler girmektedir.
Materyal nedir örnekler?
Gereçlerin yanında malzemelerin genel ismine de materyal denmektedir. Bir diğer tanımda ise bir işin ortaya çıkması için lazım olan şeylerin tamamına da materyal denmektedir. Örneğin kitaplar, notlar, gazeteler yazılı materyale örnektir.
'Etkin ve kalıcı öğrenmeyi sağlayan, farklı amaçlara yönelik yapılmış eğitsel materyaller çocuklara somut ve yaşantıya dayalı öğrenme fırsatları sunar. ' 'Eğitsel materyaller çocukların çok yönlü gelişimlerini destekler ve yaratıcılıklarını, düşünme becerilerini geliştirirler. '
Materyal özellikleri nedir?
Öncelikle bir materyal basit, anlaşılır ve sade olmalıdır. Bir işin ya da bir etkinliğin hedef, amaç ve davranışlarına uygun olmalıdır. Materyallerin içerisinde görsel özellikler kullanılabilir. Bu görsel özellikler yerinde ve önemli noktaları vurgulamak amacıyla kullanılmalıdır.
Materyaller seçiminde nelere dikkat edilir?
Materyal Seçiminde Uygulanacak Ölçütler Materyalin içerdiği mesajlar doğru ve güncel mi? Kullanılan dil açık ve anlaşılır mı? Güdüleyici ve ilgiyi sürekli tutacak nitelikte mi? Öğrencinin katılımını sağlayıcı özellikte mi?
Araç ve gereç ne demek?
Herhangi bir amacı gerçekleştirmek üzere kullanılan ama kullanıldıkça tükenmeyen nesnelere araç denir. Gereç ise yine herhangi bir amacı gerçekleştirmek üzere kullanılan ancak kullanıldıkça tükenen ya da azalan nesnelere gereç denir.
Öğretimde araç gereç seçimi ve kullanımını etkileyen faktörler nelerdir?
Araç-gereç seçimini etkileyen önemli kriterlerden biri, öğretim ortamının büyüklüğü, niteliği ve öğrenci sayısıdır. Öğretim ortamı, öğretim ve öğrenmenin gerçekleşeceği fiziksel çevredir. Sınıf ortamında, düz anlatım, gösteri ve tartışma gibi çok değişik yöntem kullanılabilir.
herhangi bir amacı gerçekleştirmek üzere kullanılan ama kullanıldıkça tükenmeyen nesnelere araç denir. gereç ise yine herhangi bir amacı gerçekleştirmek üzere kullanılan ancak kullanıldıkça tükenen ya da azalan nesnelere gereç denir.