Modoratör
Efsanevi Üye
Öğrenme kazanımı ne demek?
Öğrenme kazanımları bir dersle ilgili olarak yazılır. Bir öğrencinin bir dersi öğrenme sürecinin sonunda, öğrencinin bilmesi, yapması ve uygulaması gereken bilgi, beceri ya da tutumlardır (diğer bir ifadeyle dersin sonunda öğrencilerin sergilemesi gereken özellikleri, kazanımları ifade eder).
Bilişim teknolojileri dersi zorunlu mu?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTK), 5'inci ve 6'ıncı sınıflarda bilişim teknolojileri ve yazılım dersinin zorunlu olmasına karar verdi.
Bilişim teknolojileri ve yazılım ne demek?
Bilişim teknolojileri ve yazılım ne demek?
Bilişim teknolojisi, bilginin toplanmasında, işlenmesinde, depolanmasında, ağlar aracılığıyla bir yerden bir yere iletilip kullanıcıların hizmetine sunulmasında kullanılan iletişim ve bilgisayarlar dâhil bütün teknolojileri kapsayan teknolojilerdir.
Okul öncesi kazanım ne demek?
Okul öncesi kazanım ne demek?
Kazanımlar çocuğu merkeze alarak belirlenir ve çocuklar tarafından ulaşılması gereken sonuçları gösterir. Yani çocukların öğrenmeleri gereken bilgi, beceri ve yetkinlikleri tanımlar.
Amaç ve kazanım arasındaki fark nedir?
"Hedef, öğrencilere kazandırılacak özellikleri ifade ederken; kazanımlar ise öğrenende eğitim sürecinde ve sonucunda oluşan performanslardır" (Yanpar Yelken, 2013). Öğretim hedefleri en genelden en özele doğru "Uzak Hedefler", "Genel Hedefler" ve "Özel Hedefler" olarak üç düzeyde belirtilmektedir.
Bilişim teknolojileri nasıl bir ders?
Bu ders kapsamında öğrencilerin veri tipleri, control yapıları ve döngüler, nesneler, diziler ve fonksiyonlar gibi temel konular üzerinde bilgi sahibi olmaları ve algoritmik düşünme yetisini kazanmış olmaları hedeflenmektedir.
Bilişim teknolojileri dersi kaçıncı sınıf?
Bilişim teknolojileri dersi kaçıncı sınıf?
Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının, ortaokulların haftalık ders çizelgesinde yaptığı değişikliğe göre, bilişim teknolojileri ve yazılım dersi, 5'inci ve 6'ncı sınıflarda zorunlu dersler arasında yer alacak.
Yazılım teknolojileri nedir?
Yazılım teknolojileri nedir?
Bilgisayar yazılım türleri
- Sistem yazılımları Bilgisayarın kendisinin işletilmesini sağlayan, işletim sistemi, derleyiciler (compilers) (Yazılım programında, yazılan programı makine diline çeviren program), çeşitli donatılar (facility) gibi yazılımlardır.
- Uygulama yazılımları OpenOffice.org Writer.
- Çevirici yazılımlar.
Kazanım ve göstergeler ne anlama gelir?
Göstergeler, kazanımların gözlenebilir hâlidir. Öğretmenler belli bir kazanımla ilgili olarak etkinlik oluştururken göstergeler onlara yol gösterecektir. Bu durum, kazanımı kapsayıcı nitelikte etkinliklerin yazılmasını ve uygulanmasını kolaylaştıracaktır.
Aylık planda neler var?
Aylık eğitim planı öğretmenlerin çalıştığı öğrenci gruplarının iyi bir eğitim için etkinlik oluşturmak üzere çocukların alacağı kazanımları ve özel gün, alan gezileri, kavramları, aile katılımı ve belirli gün ve haftalar gibi değerlendirme süreçleri içeren bir eğitim planıdır.
Amaç hedef kazanım nedir?
Amaç hedef kazanım nedir?