Editör
Efsanevi Üye
Öğrenme kaynakları nelerdir?
Öğrenme kaynakları-ortamları, öğrencilerin öğrenme eylemini gerçekleştirdikleri ya da öğrenmeyi destekleyici ve tamamlayıcı olan fiziksel ya da sanal mekan ve ortamlardır. Çeşitli öğrenme ortamları kurum içi, kurum dışı ve çevrim içi öğrenme ortamları olarak sınıflandırılabilirler.
Açık eğitim kaynakları nedir?
Açık Eğitim Kaynakları AEK , derslerin İnternet ortamında açık ve ücretsiz olarak erişimine ve kullanımına imkân sağlayan her türlü ders kaynağıdır. Dünya'da "Açık Eğitim Kaynakları" ile ilgili çalışmalar 1990 yılların sonlarında ABD'de MIT'in öncülüğünde başlatılmıştır.
Açık öğretim ne demek?
Açık öğretim ne demek?
Açıköğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.
Açık ders Kaynakları özellikleri nelerdir?
Açık ders Kaynakları özellikleri nelerdir?
Açık ders kaynakları zamandan ve mekandan bağımsız, çevrim içi, kişinin istediği ders malzemelerine erişmesine olanak sağlamaktadır. Bu kaynaklar; sunum, pdf, word, ses dosyaları ve video kayıtlardan oluşan zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Tüm açık ders malzemeleri indirilebilir, dilenildiği gibi kullanılabilir.
Açık eğitsel kaynak ne demek?
Açık Eğitim Kaynakları (AEK), derslerin İnternet ortamında açık ve ücretsiz olarak erişimine ve kullanımına imkân sağlayan her türlü ders kaynağıdır. Dünya'da "Açık Eğitim Kaynakları" ile ilgili çalışmalar 1990 yılların sonlarında ABD'de MIT'in öncülüğünde başlatılmıştır.
Açık öğretim nasıl olur?
Açıköğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır. public Öğrenci merkezlidir. public Fırsat eşitliği sunar.