Modoratör
Efsanevi Üye
Öğrenim kredisi almak istemiyorum ne yapmalıyım?
Almakta olduğu burs/krediyi almak istemeyen (vazgeçen) öğrenciler nasıl bir işlem yapmalıdır? Öğrencilerin almakta oldukları burs/krediyi almak istememeleri halinde https://www.turkiye.gov.tr/kyk-kredi-burs-iptal-basvurusu linkinden burs/kredi vazgeçti (iptal) işlemi yapmaları gerekmektedir.
Öğrenim kredisi iptal ettikten sonra ne olur?
KYK Kredisini iptal eden öğrenci, kredi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra , kredi aldığı sürede aldığı sürede öder.
Öğrenim kredisi geri ödeme ne kadar?
Öğrenim kredisi geri ödeme ne kadar?
Geçen yıl üniversite öğrencilerine ödenen burs miktarı zamlanarak 650 TL'ye çıkarılmıştı. Yüksek lisans burs ve kredi ücreti 1300 TL, doktora burs ve kredi ücreti ise 1950 TL oldu.
KYK Kredi iptal ettikten sonra ne kadar ödenir?
KYK Kredi iptal ettikten sonra ne kadar ödenir?
Kredi almaktan vazgeçenler kredi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden 2 sene sonra başlamak üzere, kredi aldığı süre boyunca ve aylık taksitler şeklinde öder.
Öğrenim kredisi geri ödenir mi?
Kredi almaktan vazgeçen öğrenci, kredi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere, kredi aldığı sürede ve aylık taksitler halinde öder.
KYK kredisi aldıktan sonra nasıl iptal edilir?
Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs/kredisi almakta olan öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu linkine ulaşarak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemini yapabilirler.
KYK kredi iptal ettikten sonra burs alabilir mi?
KYK kredi iptal ettikten sonra burs alabilir mi?
22.maddede KYK Öğrenim Kredisi alan öğrenci krediyi iptal ettirdikten sonra yeniden kredi alabilmek için Genel Müdürlüğe posta yoluyla dilekçe göndermek zorundadır. Bu metne göre dilekçe harici yeniden başvuru yapma imkanı bulunmamaktadır.
Kyk kredi taahhütnamesi onayladıktan sonra iptal edilebilir mi?
Kyk kredi taahhütnamesi onayladıktan sonra iptal edilebilir mi?
Hali hazırda burs ya da öğrenim kredisi alanların da bu haklarından vazgeçmeleri mümkün. Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs/kredisi almakta olan öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu linkine ulaşarak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemini yapabilirler.