- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Öğrenim hedefi ne demek?
Amaç ve hedefler belirleme müfredat/ ders/kurs gibi eğitim etkinliklerinin son noktada ulaşılması gerekene/çıktıya göre planlanması anlamı taşır. Amaç geniş ve genel anlamda bir eğitimin, dersin ulaşmak istediği yerin belirtilmesi iken hedefler; öğrencinin eğitim sonunda kazanması beklenen özgün özellikleri tanımlar.
Öğretim programındaki hedef alanları nelerdir?
Hedeflerin uzak, genel ve özel hedefler olarak sıralanması hedeflerin dikey boyutunu; davranışsal hedeflerin bilişsel, duyuşsal ve psiko-motor hedefler olarak ifade edilmesi de yatay boyutunu belirtir. Hedefler belirlenirken önce uzak, sonra genel en son özel hedefler belirlenir.
Eğitim içeriği nedir?
İçerik öğretim hedeflerine yönelik bilgi, beceri, tutum vb. özelliklerin tümünü kapsar. – Programın içerik boyutunda belirtilen amaçlara ulaşmak için "ne öğretelim?" sorusuna yanıt aranmaktadır. Öğretim içeriği, öğrenme faaliyetlerini öğretim hedeflerine ve kuramsal gerekçelere bağlayan temeldir.
Pedagojik yaklaşımlar nelerdir?
Pedagojik yaklaşım, bir veya daha fazla pedagojik uygulama veya tekniği planlamak ve uygulamak için kullanılan perspektif anlamına gelir. Ayrıca, öğretmenlerin rollerini, kullanılacak materyalleri ve mekânı, uygun pedagojiyi (uygulamaları) ve bazı durumlarda öğrenme hedeflerini açıklar.
Hedefler nasıl yazılır?
(HEDEF YAZMADA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR)
Öğretim programının temel öğeleri nelerdir?
Ancak bir programı oluşturan temel öğeler dört tanedir. Bunlar; 1-Kazanım/ amaç/ hedefler 2-İçerik 3-Öğrenme-öğretme süreci 4-Ölçme ve değerlendirme boyutlarıdır.
Psikomotor kazanımlar nelerdir?
KAZANIMLAR
Eğitimde içerik geliştirme nedir?
İçerik Geliştirme Birimi Derslerde kullanılacak olan metin, ses, görüntü, animasyon vb. öğretim materyallerini geliştirir ve ders öğretim elemanlarından gelen istekler doğrultusunda bu bileşenlerin ders içerisinde sunulmasını sağlar.
Eğitim programının temel öğeleri nelerdir?
Eğitim programı, program ögeleri olan hedef, içerik, öğretme-öğrenme süreci ve değerlendirme boyutları arasındaki dinamik ilişkiler bütünüdür.
Pedagojik ilkeler nelerdir?
7 PEDAGOJİK İLKE
Okul öncesi pedagojik yaklaşımlar nelerdir?
Erken çocukluk eğitiminde genel olarak çocuk merkezli ve öğretmen merkezli olmak üzere iki temel pedagojik yaklaşım esas alınmaktadır.