Modoratör
Efsanevi Üye
Öğrenciler neden ödev yapmak istemez?
1- Ödev çocuğun seviyesinin üstünde olabilir. Ödevler çocuklarımızın bilişsel seviyesine uygun olmaz ise çocuklar ödev yapmaktan keyif alamayabilir. Bu yüzden de ödevi yapmak istemezler. Bu durumda aile çocuğa ödevleri konusunda akademik destek sağlanabilir.
Ödev yapmak neden önemli?
Öğrenilen bilgiyi pekiştirir ve kalıcı olmasını sağlar. Araştırmalar gösteriyor ki kalıcı öğrenme ancak düzenli tekrarlarla mümkündür. Düşünmeye ve yaratıcılığa yönelik verilmiş nitelikli ödevler öğrenmeye karşı olumlu tutum geliştirmesine fırsat verir. Çocuğun sorumluluk duygusunun gelişmesine katkısı olur.
Lisede ödev veriliyor mu?
Lisede ödev veriliyor mu?
Bakan Yılmaz, ev ödevine ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Bundan sonra hiçbir öğretmenimiz, öğrencisine evde ev ödevi vermeyecektir. Öğrencilerimizin dikkatlerini daha çok derse yoğunlaştırmalarını, konuyu derste öğrenmelerini istiyoruz.
Ödev yapmak istemeyen çocuğa nasıl davranmalı?
Ödev yapmak istemeyen çocuğa nasıl davranmalı?
Ödevlerini yapmayan çocuğa nasıl davranılmalı?
- Çok ödev verilmemeli. Çocuğunuzun öğretmeniyle bu konuda hem fikir olmanız çok önemli.
- Bırakın kendi yapsın ve hataları kalsın. Siz de hata yaparak doğruları öğrendiniz.
- Ödevleri siz yapmayın. Bu en büyük hatalardan biri.
- Eve gelir gelmez ödevlerini yapmaya zorlamayın.
Öğrencilere proje ödevi verilecek mi?
Cevap: Uzaktan eğitim sürecinde de öğrencilere proje ve performans ödevleri verilebilecektir. Proje ve performans ödevleri zümre öğretmenleri kararları doğrultusunda elektronik ortamda öğrencilere duyurulup ödevin takibi ve değerlendirmesi yine elektronik ortamda yapılabilecektir.
Anaokulunda ödev verilir mi?
Okul öncesi eğitim ve ilköğretim öğrencilerine ödev verilmemesi esastır. Ancak okulda yapılan etkinliklerin devamı ya da pekiştirmeye yönelik eğitsel çalışmalar verilebilir. Önemli olan çocukların sıkılmaması ve etkinliğin ya da sizin tabirinizle ödevin veli ebeveyn tarafından yapılmamasıdır.