Modoratör
Efsanevi Üye
Ödev yapmak istemeyen çocuğa ne yapmalı?
Ödevlerini yapmayan çocuğa nasıl davranılmalı?
- Çok ödev verilmemeli. Çocuğunuzun öğretmeniyle bu konuda hem fikir olmanız çok önemli.
- Bırakın kendi yapsın ve hataları kalsın. Siz de hata yaparak doğruları öğrendiniz.
- Ödevleri siz yapmayın. Bu en büyük hatalardan biri.
- Eve gelir gelmez ödevlerini yapmaya zorlamayın.
Lisede ödev yasak mı?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 21 Ocak'ta başlayacak yarıyıl tatili öncesinde öğretmenleri öğrencilere ödev verilmemesi konusunda uyardı. Bakan Özer, "Tatilde ödev yok" dedi.
Çok ödev veren öğretmen nereye şikayet edilir?
Çok ödev veren öğretmen nereye şikayet edilir?
Milli Eğitim Bakanlığı onun yerine yeni bir şikayet hattı kurdu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada MEBİM Alo 147 Öğretmen Şikayet Hattı'nın yerinen MEBİM 444 0 632 hattının açıldığı belirtildi. Öğretmen, veli, öğrenciler ve eğitimle ilgili herkes bu hattı arayarak hizmet alabilir.
Ilkokulda ödev verilir mi?
Ilkokulda ödev verilir mi?
İlkokul 1, 2 ve 3. sınıflarda çok yoğun ödevler uygulanmamalı, 10-15 günlük eğitim süreçlerini ölçen ödevler verilmelidir. 4. sınıf gibi akademik öğrenme sürecinin başladığı daha üst sınıflarda bireysel proje ödevlerine geçilebilir. Öğretmen ve ailenin işbirliği içinde olması da çok önemlidir!
Ev ödevi yasak mi?
Iyi bir ödev nasıl olmalı?
Kusursuz Bir Üniversite Ödevi Nasıl Yazılır?
- Ödev konunuzu detaylı araştırın ve doğru verileri toplayın.
- 2. Planlama yapmak ödev yazmanın en önemli parçasıdır.
- 3. Ödevinizin taslağını hazırlayın.
- İntihalden uzak durun.
- Kaynakça/referans kurallarına uymayı ihmal etmeyin.
- Profesyonel editing ve proofreading desteği alın.
Ev ödevi yasal mı?
Ev ödevi yasal mı?
Son yıllarda da ülkemizde öğretimin bir parçası olan ödevlerin akademik başarıya olan etkisi uzmanlarca tartışılmaktadır. Bu tartışmalardan yola çıkarak ülkemizde öğretmenlerce ev ödevi verilmesi MEB tarafından yasaklanmıştır. Fakat ev ödevi öğretmenler tarafından hala gayri resmi olarak verilmektedir.
Hangi durumlarda öğretmen şikayet edilir?
Hangi durumlarda öğretmen şikayet edilir?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada MEBİM Alo 147 Öğretmen Şikayet Hattı'nın yerinen MEBİM 444 0 632 hattının açıldığı belirtildi. Öğretmen, veli, öğrenciler ve eğitimle ilgili herkes bu hattı arayarak hizmet alabilir.