Son Konular

OD gibi ne demek?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

OD gibi ne demek?

Od pek çok Türk dilinde ateş demektir. Odun da bu kökten gelir. Bir od düşmüş dağlar gibi yanarım, Mazul olmuş beyler gibi dönerim…

Nam ı Kemal kimdir?

Nâm-ı Kemâl, Osmanlıcada bir fıkra veya kısa hikâye anlatılmaya başlarken kullanılan ve "adamın biri" anlamına gelen bir terimdir.
Maltız ne anlama gelir?
Maltız kelimesi Türkçe'de "Çoğunlukla yemek pişirmekte kullanılan, içinde ızgarası bulunan, ayaklı ve taşınır ocak." anlamına gelir.

Eski dilde od ne demek?

Od, Eski Türkçede ateş anlamına gelen sözcüktür.

Mağlupun anlamı nedir?

Mağlup kelimesi; yenilgi anlamını taşır. Bunun yanı sıra mağlup kelimesi, herhangi bir durumda yenilgi ile karşılaşılan cümlelerin içerisinde kullanılır. Mağlup kelimesinin zıt anlamlısı ise, tam tersini tanımlar.
Mahluk kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Arapça kökenli bir kelime olarak öne çıkan mahluk, Türk dil kurumu açısından ele alındığında, 'yaratık' anlamı üzerinden ifade edilmektedir. Özellikle gerçekte olmayan ve ancak hep korkulan varlıklar için dile getirilmektedir.

Namık kemal ne demiş?

NAMIK KEMAL NE DEMİŞ, HAYAL KURANINDA KURMAYANIN A.Q YAYIM..! Valla öyle duymuştum. daha ağırdı küfür ben kibarlaştırdım. kuranı zevkle kurmayanı zorla s*ker*m demiş.

Namık kemal niye denir?

haci arif bey'in " olmaz ilac sine-i sad pareme " isimli bestesinin guftesinin de yazarıdır. zamanında namı kemal adı altında anlatılan hafif meşrep fıkraların zamanla namık kemal olması sonucu halkımızca fıkra kahramanı olmuş şairimiz. asıl adı mehmet kemal'dir. ona namık adını şair eşref paşa vermiştir.
Mandiz ne demek?
Süt ve süt ürünlerinin elde edildiği; süt veren hayvanların barındığı yer.

Mandiz nedir?

Yemek pişirmek, su ısıtmak gibi işlerde kullanılan, içi ızgaralı, ayaklı ve mangal gibi taşınabilir köz ocağı.

OD Farsça mı?

Eski Türkçe ōt sözcüğünden evrilmiştir. Od kelimesi tarihte bilinen ilk kez ōt "ateş" Orhun Yazıtları (735) eserinde yer almıştır. Od kelimesi Türkçe'de "" anlamına gelir.

Zuht ne anlama gelir?

Diyetisyen 1 seans ne kadar?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt