Modoratör
Efsanevi Üye
Norm kadro yönetmeliği ne demek?
Norm kadro nedir? *Yönetmelikte yer alan tanıma göre: Yükseköğretim kurumlarında bir bölüm, anabilim/anasanat dalı veya programda eğitim, öğretim, araştırma ve diğer hizmetlerin sürdürülebilmesi için bu Yönetmelik çerçevesinde sayısı belirlenen öğretim elemanı kadrosu.
Norm içi kadro ne demek?
Norm kadro; Vatandaşlarına hizmet veren kamu kurum ve kuruluşlarının kadro yapılanmasıyla yakından ilgili bu kavramda bu kurumların hizmetlerin yürütülmesi için personelin nitelik, sayı, sahip olacağı unvan ve derece olarak tespit edilmesi ve standart hale getirilmesine denmektedir.
Norm kadro neye göre belirleniyor?
Norm kadro neye göre belirleniyor?
(2) Norm kadro fazlası müdür yardımcıları, hizmet puanı daha az olandan başlamak üzere belirlenir. Hizmet puanının eşit olması durumunda ise sırasıyla yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan norm kadro fazlası olarak belirlenir." hükümlerine göre değerlendirme yapılmaktadır.
Norm dışı kadro ne demek?
Norm dışı kadro ne demek?
Norm dışı kadro: Bu Yönetmelik çerçevesinde belirlenen norm kadro sayısı dışında kalan ve ilgili yükseköğretim kurumunun ihtiyacı olduğunu gerekçeli olarak belirttiği öğretim elemanı kadrosunu ifade eder.
Norm kadro analizi nedir?
Norm Kadro Analizi ile kuruluşların organizasyonlarının tamamı ya da belirlenen bazı fonksiyonların sorumluluğunda gerçekleştirilen iş süreçleri için ayrılan işgücü miktarı, potansiyel iyileştirme fırsatları ve talep miktarlarındaki değişim öngörüleri tespit edilir.
Norm Kadro Fazlası öğretmen neye göre belirlenir?
Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanır.
Norm ve fiili kadro nedir?
Norm ve fiili kadro nedir?
Bu noktada, norm kadro planlaması sürecine hassasiyetle yaklaşmanın önemi ortaya çıkıyor. Ayrıca değişim yönetimin de çok iyi uygulanması gereken bir konu olduğu fark ediliyor.
Öğretim görevlisi norm kadroya dahil mi?
Öğretim görevlisi norm kadroya dahil mi?
görüşü, ilgili birim ve üniversite yönetim kurulunun gerekçeli kararı ile Yükseköğretim Kuruluna iletilir ve Yükseköğretim Kurulu tarafından karara bağlanır. Bu şekilde fakültelere ders vermek üzere tahsis edilen öğretim görevlisi kadroları ilgili birimin norm kadrosundan sayılır.