Son Konular

Norm kadro nedir nasil yapilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Norm kadro nedir nasıl yapılır?

Saat açısından yıllık olarak elde edilen toplam iş yükünün yine saat açısından bir kişinin bir yıllık çalışma süresine bölünmesi suretiyle söz konusu organizasyonun personel ihtiyacı, başka bir ifadeyle norm kadrosu sayısal olarak belirlenir.

Norm hesaplama nasıl yapılır?

Norm hesaplama nasıl yapılır?
Artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen için norm kadro daha verilir. Örneğin 57 saat için 3 norm (42+15 den), yine 78 saat için de (63+15 den) 4 norm hesaplanır. Aşağıdaki forma branşınıza ait toplam ders yükünüzü girerek norm sayınızı hesaplayabilirsiniz.

Norm kadro planı nedir?

Kısaca açıklayacak olursak, norm kadro planlaması bir şirketin, hedeflerine ulaşmak için yürüttüğü operasyonlarda iş yükü durumuna göre alacağı personel sayısını belirlemesidir. Norm kadro planlama aşamasında ilgili operasyonlar için kullanılan teknolojik imkanlar da göz önünde bulundurulur.

Norm fazlası ne demek?

Norm fazlası ne demek?
KISACA NORM FAZLASI ÖĞRETMEN NE DEMEK? Öğrencilerden daha fazla öğretmen olması durumunda, buna göre 30 öğrenciye 1 öğretmen düştüğü göz önünde tutulduğunda, bu sayının üzerinde kalan öğretmen norm fazlası olur. Böylece başka bir okula gönderilir. Norm fazlası olan öğretmenler okula en son atanan öğretmen olmaktadır.

Norm kadro analizi ne demektir nasıl yapılır?

Norm kadro bir işletme, bir kuruluş ya da bir birimin saptanan amacına ulaşabilmesi için, kullandığı teknoloji de göz önünde tutularak amacı doğrultusunda yapması gerekli işlerin iş yüküne göre orada istihdam edilmesi gerekli personel sayısının nitelikleri itibariyle saptanmasıdır.

31 saat derse kaç norm?

31 saat derse kaç norm?
6 dahil 6 ila 30 saat ders varsa 1 öğretmen normu verilir. 31 saat dahil 31 ila 42 saat ders yükü varsa 2 öğretmen verilir. 42 saatten daha fazla ders varsa her 21 saat ders yükü için daha o branş için norm verilir.

Norm kadro durumu nedir?

Norm kadro yönetmeliği ne demek?

Norm kadro yönetmeliği ne demek?
Norm kadro nedir? *Yönetmelikte yer alan tanıma göre: Yükseköğretim kurumlarında bir bölüm, anabilim/anasanat dalı veya programda eğitim, öğretim, araştırma ve diğer hizmetlerin sürdürülebilmesi için bu Yönetmelik çerçevesinde sayısı belirlenen öğretim elemanı kadrosu.

Norm fazlası kim olur?

"(3) Öğretmenlerden; herhangi bir nedenle istihdam alanı daralanlar ile görevli oldukları eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro sayısı azalanlar, hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir.

Norm kadro ihtiyacı ne demek?

Norm kadro ihtiyacı ne demek?

Norm kadroyu kim belirler?

Belediyenin ve bağlı kuruluşlarının norm kadroları, bu ilke ve standartlar çerçevesinde belediye meclisi kararıyla belirlenir". Yine anılan kanunlarda belediye ve bağlı kuruluşlarının norm kadro çerçevesinde kadrolarının ihdas, iptal ve değiştirilmesine karar vermek görevi ilgili meclislere verilmiştir (Karakaya, 2006: …

2 3 kuralı ne demek?

2 3 kuralı ne demek?
Meslek yüksekokullarında bu şart aranmaz." hükümle birlikte yükseköğretim kurumlarında, "2/3 unvan kuralı" uygulamaya geçti. Buna göre, bölümün asgari kadro sayısını aşan her atamada kadroların en fazla 2/3'ü aynı unvan için kullanılabilecek.

Norm kadro, bir organizasyonun personel ihtiyacının belirlenmesinde kullanılan bir kavramdır. Yıllık olarak elde edilen toplam iş yükü, bir kişinin bir yıllık çalışma süresine bölünerek belirlenen norm kadro, organizasyonun çalışan sayısını belirler.

Norm hesaplama ise genellikle toplam ders yükü üzerinden yapılır. Örneğin, artan ders yükünün en az 15 saat olması durumunda ilave olarak 1 öğretmen için norm kadro verilir. Daha fazla ders yükü için ise belirli kurallar dahilinde norm hesaplanır. Bu hesaplamalar yapılırken, ilgili branşın toplam ders yükü dikkate alınarak norm sayısı belirlenir.

Norm kadro planlaması, bir organizasyonun hedeflerine ulaşmak için ihtiyaç duyduğu personel sayısını belirlemesine denir. Bu planlama sürecinde, operasyonların iş yükü ve kullanılan teknolojik imkanlar göz önünde bulundurularak personel ihtiyacı belirlenir.

Norm fazlası ise, bir okul veya kurumda öğrenci sayısından fazla öğretmen olması durumunda ortaya çıkar. Bu durumda norm fazlası olan öğretmenler, genellikle başka bir okula gönderilirler.

Norm kadro analizi, bir organizasyonun hedeflerine ulaşabilmesi için gereken personel sayısının ve niteliklerinin belirlenmesini kapsar. Bu analiz, iş yükü ve kullanılan teknoloji gibi faktörler göz önünde bulundurularak yapılır.

Norm kadroyu belirleme yetkisi genellikle ilgili meclis veya kurullara aittir. Belediyeler ve bağlı kuruluşların norm kadroları, ilgili kurulların kararlarıyla belirlenir ve gerekli değişiklikler bu kurullar tarafından yapılır.

2/3 kuralı ise yükseköğretim kurumlarında uygulanan bir kuraldır. Buna göre, bir bölümün asgari kadro sayısını aşan her atamada kadroların en fazla 2/3'ü aynı unvan için kullanılabilir. Meslek yüksekokullarında ise bu kural aranmaz.

Er in tanimi nedir?

LinkedIn basligi ne olmali?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt