Editör
Efsanevi Üye
Niyetsiz amel olur mu?
Niyet, yalnız Allah ve O'nun hoşnudluğunu kazanmak ise ameller makbuldür; Allah bunlardan razı olur ve bunlara karşılık sevap vardır. Niyet, masivaya (Allah'tan başkasına) ise ameller makbul değildir ve bunlara karşılık sevap yoktur.
Oruca sonradan niyet edilir mi?
Şafiî mezhebine göre ise nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir (Şirâzî, el-Mühezzeb, I, 331-332).
Uydum imama ne demek?
cuma namazinin farzinda, teravih ve bayram namazlarinda imamla uyum icerisinde oldugunuzu gosteren auto namaz niyet bicimi. imam hazirdir sizin ona uymanizi beklemektedir sizde "uydum haaazir olan imama" diye niyetlenerek suya sabuna dokunmadan ritmik hareketlerle ona eslik edersiniz.
Öğleden sonra niyet edilir mi?
Öğleden sonra niyet edilir mi?
Ramazan orucuna akşamdan itibaren kuşluk vaktine kadar niyet edilebilir. Şöyle ki: Normal olarak oruca sahur yemeğini yedikten sonra niyet edilir. Ancak sahurda uyanamayıp yeme içme zamanının bittiği imsak vaktinden sonra kalkan bir kimse, güneş doğmuş olsa bile, kuşluk vaktine kadar o günün orucuna niyet edebilir.
Ameller niyetlere göredir hadisini nasıl anlamalıyız?
Ameller niyetlere göredir hadisini nasıl anlamalıyız?
Peygamber (s.a.s.): "Ameller, niyetlere göredir. Herkes yaptığı işin karşılığını niyetine göre alır. Kimin niyeti, Allah'a ve Rasûlüne hicret etmekse eline geçecek sevap da Allah ve Rasûlüne hicret sevabıdır.
Ameller niyetlere göredir ne anlama gelir?
islamın esasları arasında iyi niyet başta gelir ve ibadetler için de niyet zorunludur,namaz oruc hac gibi ibadetlerde niyet ederek başlamak gereklidir. inananlar için, allah katında ve nezdinde geçerli olan yaklaşım. iç rahatlığı veren bir inanç da aynı zamanda.
Öğleden sonra oruca niyet edilir mi?
Şafi mezhebine göre, nafile dışındaki tüm oruçlara geceden niyet edilmelidir. (Şirazi- El Mühezzeb, 331-332) "Nafile oruç" tutan kişiler, eğer imsak vaktinden sonra orucu bozacak herhangi bir şey yapmamışlarsa öğle namazı vaktinden 5-10 dakika öncesine kadar oruca niyet edebilirler.
İmama uyarak namaz nasıl kılınır?
İmama uyan kişi, imamın sessiz okuduğu namazlarda, namaz başından itibaren Fâtiha ve sûreyi okur. Sesli okunan namazlarda ise, imamın Fâtiha'yı bitirip kısa ara vermesi esnasında sadece Fâtiha'yı okur (Şirbînî, Muğni'l-muhtâc, I, 249-250).
Cemaatle namaz kılarken uydum imama denir mi?
Cemaatle namaz kılarken uydum imama denir mi?
Niyet, namazın şartlarından biridir. Kişi, farz, vacip veya nafile namazlardan hangisini ve hangi vaktin namazını kılacağını, tek başına mı yoksa imama uyarak mı ifa edeceğini niyetinde belirlemesi gerekir. Ayrıca, diliyle "uydum hazır olan imama" demesi de uygun olur. …