Editör
Efsanevi Üye
Niçin eğitim psikolojisi öğrenmeliyiz?
Öğrencinin gelişimi ve tanınması açısından önemli katkılarda bulunur. Bireye eğitim açısından nasıl yardım edilebileceği, bireye nasıl davranılması gerektiği konusunda da eğitime ışık tutar. Öğrenme sağlanması için en elverişli ortamın sağlanması konusunda katkıda bulunur.
Öğretmen psikolojiden nasıl yararlanır?
Eğitim psikolojisini çok iyi bilen öğretmen, öğrencilerin anaokulundan öğretim yıllarının sonlarına kadar ne tür değişimlere sahip olduklarını anlar. Öğrencilerin zihinsel olarak bilgiyi nasıl kazandıklarını, nasıl işlediklerini ve nasıl süreçlendirdiklerini anlamasına katkı sağlar.
Psikoloji hangi konuyu kapsıyor?
Psikoloji hangi konuyu kapsıyor?
Ders konuları psikoloji tarihi, psikolojide araştırma yöntemleri, duyum ve algı, davranış, öğrenme, motivasyon, duygu ve bellek, zeka, kişilik, gelişim psikolojisi, sağlık psikolojisi, sosyal psikoloji, psikolojik bozukluklar ve psikolojik bozuklukların tedavisidir.
Gelişim psikolojisi dersi neden önemlidir?
Gelişim psikolojisi dersi neden önemlidir?
Bunun en büyük nedeni çocukluk döneminde birçok gelişim ve değişimin aynı anda ve hızlı bir şekilde ortaya çıkmasıdır. Sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimin yanı sıra fiziksel gelişimin birey üzerindeki etkisi de gelişim psikologlarının araştırma ve uygulama alanlarındandır.
Gelişim psikolojisi dersi nedir?
Gelişim psikolojisi, biyolojik, psikolojik ve davranışsal yeteneklerin basitten karmaşık sistemlere doğru değişiminin incelenmesi olarak tanımlanır. Bir çoklarına göre gelişim psikolojisi organizmanın belli bir yaş sırası içinde geçirdiği dönem yada evrelerin tanımlanıp incelenmesi ile ilgilidir.
Gelişim psikolojisi nedir ne işe yarar?
Gelişim Psikologları insanı fiziksel, bilişsel, sosyal-duygusal ve kişilik gelişimi olmak üzere dört temel alanda incelemektedirler. Gelişim alanları birbirinden bağımsız olarak işlev görmez. Bir alandaki değişim diğer alanı hem etkiler hem de ondan etkilenir.