Editör
Efsanevi Üye
NH tipi sigorta nerede kullanılır?
NH Sigorta Kullanım Alanları NH sigortalar alçak gerilim dağıtım şebekelerinde, endüstride, iş yerlerinde ve toplu konutlardaki elektrik dağıtım panoları, kompanzasyon panoları ve bina kofre girişlerinde ayrıca sokak aydınlatma panolarında oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır.
NH yük ayırıcı nedir?
Dikey Tip Sigortalı Yük Ayırıcıları elektrik dağıtım panoları için tasarlanan, 3 fazlı, NH sigorta ile birlikte kullanılan, koruma ve manuel kontrol elemanıdır.
NH sigortalı yük ayırıcı nedir?
NH sigortalı yük ayırıcı nedir?
Dikey Tip Sigortalı Yük Ayırıcı Nedir? 3 fazlı AC devrelerde kullanım kategorisine ve çalışma gerilimine uygun olarak yük altındaki anma akımlarının güvenli şekilde ayrılmasını, aşırı yük akımlarına ve kısa devrelere karşı korumayı sağlar.
NH buşon nedir?
NH buşon nedir?
NH Bıçaklı Sigorta buşonu, akım yeterli bir süre için verilen bir değeri aştığında, özel olarak tasarlanmış ve boyutlandırılmış bir veya birden fazla bileşenlerin eriyerek, yerleştirildiği devrede akımı kesmek suretiyle devreyi açan ve kendisinden sonra gelen cihazları koruyan bir düzendir.
Kartuş sigorta nerelerde kullanılır?
gL veya gG tip kartuş sigorta: Kabloların ve elektrik devrelerinin aşırı yük ve kısa devreye karşı korunmasında, kompanzasyon panosunda bulunan kondansatörlerin korunmasında kullanılır, hızlı karakterlidir.
Yüksek gerilim sigortaları nerede kullanılır?
Mersen yüksek ve orta gerilim sigortaları, trafolar, dağıtım hatları, orta gerilim motorları, motor kontrol cihazları ve benzeri uygulamalarda kısa devre koruma ekipmanı olarak kullanılır.
Yük ayırıcı ne işe yarar?
Yük ayırıcı ne işe yarar?
Ayırıcılar hat akımı kesildikten sonra yüksüz durumda devreyi açmaya yararlar. İletim hattında akım varken açma kapama manevrası yapamazlar. (Yani hattaki akımı kesemezler.) Ayırıcıların yüksüz durumdaki devreyi açmasındaki amaç, devreyi izole ederek emniyetli bir çalışma imkanı sağlamaktır.
Yük ayırıcı nedir?
Yük ayırıcı nedir?
Yük ayırıcıları, orta gerilim şalt tesislerinde ayırıcılar ve kesiciler arasındaki büyük boşluğu doldurmak gayesiyle geliştirilen cihazlardır. Yük altında açma ve kapama yapabilmelerine karşılık (tipine bağlı olarak, anma açma gücü 6 – 25 MVA), basit ve ekonomik olduklarından geniş bir kullanım sahasına sahiptirler.
Sigortalı ayırıcılar nerelerde kullanılır?
Otomatik açmanın istenmediği, yük altındaki açma kapamalarda, yük manevralarında, ring şebekelerde, yukarıdaki büyük bir emniyet ve rahatlıkla kullanılır. Bu gibi tesislerde kısa devre veya arıza korumaları genellikle şalt tesisindeki ana kesiciler vasıtasıyla yapılır.
Buşon tipi sigorta nedir?
Gövde sigortanın bağlanacağı yere tutturulmasını sağlayan kısımdır. Ayrıca gövde sigortayı oluşturan parçaların birleşiminden oluşur. İletken bağlantılarının olduğu kısımdır. Akımı kesme düzeneğinin bulunduğu kısma buşon denir.
Sigorta nerelerde kullanılır?
Sigorta nerelerde kullanılır?
Sigortalar evlerde, elektrik santrallerinde, endüstri tesislerinde, kumanda panolarında, elektrikle çalışan bütün aletlerde kullanılır.
- Elektronik devrelerde bulunan 250Volt, 3/10 amperlik bir sigorta.
- Endüstriyel bir sigorta.
- Sigortanın şematik sembolü
- Otomobillerde kullanılan sigortalar.
Yüksek gerilim sigortalarının görevi nedir?
Yüksek gerilim sigortalarının görevi nedir?
EFO Yüksek gerilim sigortaları dağıtım hatlarının, transformatörlerin, motorların, kondansatörlerin, vb. aşırı akımların ve kısa devre akımlarının neden olduğu zararlı dinamik ve termal etkilere karşı korunmasında kullanılırlar.
Yüksek gerilim sigortası nasıl çalışır?
Sigorta akım devresine seri olarak bağlanan ve akım belirli bir değeri aştığı zaman eriyerek devreyi kesen koruyucu bir aygıttır. OG sigortalarının çeşitli tipleri olmakla birlikte, daha güvenli ve ekonomik olduklarından akım sınırlayıcı tipleri ülkemizde ve yabancı ülkelerde tercih edilmektedir.