- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Neulasta 6 mg ne işe yarar?
Solid Kanser veya Lenfoma (Hodgkin veya Hodgkin dışı (Non-Hodgkin)) tanısı konmuş hastalarda; daha önce kanser tedavisine (kemoterapiye) bağlı ateşle birlikte beyaz kan hücrelerinin sayısındaki düşüş (febril nötropeni) veya beyaz kan hücrelerinin sayısındaki ciddi düşüş (ağır nötropeni) (mutlak beyaz kan hücresi ( …
Lenograstim ne işe yarar?
Lenograstim ne işe yarar?
GRANOCYTE lenograstim adı verilen bir ilaç içermektedir. Bu ilaç sitokinler adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. GRANOCYTE vücudunuzun enfeksiyonla savaşan daha fazla sayıda beyaz kan hücresi (akyuvar) üretmesine yardımcı olarak etkisini göstermektedir. Bu kan hücreleri kemik iliğinizde üretilmektedir.
Granexa nedir nasıl kullanılır?
Günde iki kere 1 adet 1 mg tablet • Günde bir kere 1 adet 2 mg tablet veya 2 adet 1 mg tablet. Uygulama yolu ve metodu: Ağızdan alınmalıdır. Çocuklarda kullanım: Çocuklarda kullanımı yoktur.
Leucostim nasıl kullanılır?
Leucostim nasıl kullanılır?
• Uygulama yolu ve metodu: (Cilt altı, subkutan enjeksiyon olarak bilinir) verilir. Aynı zamanda bu ilaç günlük olarak damar içine yavaş enjeksiyon şeklinde (İntravenöz enjeksiyon olarak bilinir) de verilebilir. Doz, hastalığınıza ve kilonuza göre değişebilir.
NEUPOGEN ne zaman yapılır?
NEUPOGEN'in ilk dozu; sitotoksik kemoterapiden en az 24 saat sonra ve kemik iliği infüzyonundan en az 24 saat sonra uygulanmalıdır. Bu endikasyonlarda 28 günden daha uzun süreyle verilen NEUPOGEN'in etkililiği ve güvenliliği belirlenmemiştir. popülasyonlara ilişkin ek bilgiler/Pediyatrik popülasyon).
Granexa ne zaman içilir?
Granexa ne zaman içilir?
GRANEXA'yı her zaman doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız. Emin olamadığınız durumlarda doktor veya eczacınıza danışınız. Bulantı veya kusma durumunun tedavisi: Günde iki kere 1 adet 1 mg tablet • Günde bir kere 1 adet 2 mg tablet veya 2 adet 1 mg tablet.
Granitron 2 mg nasıl kullanılır?
GRANİTRON, sitostatik tedaviye (radyoterapi veya kemoterapi) bağlı olarak ortaya çıkan akut ve gecikmiş bulantı ve kusmanın önlenmesi ve tedavisinde endikedir. – Yetişkinler: Kemoterapiyi takiben günde iki kez bir tablet (1 mg) veya 2 mg günde bir kez bir haftaya kadar kullanılır.
Leucostim nasıl yapılır?
Leucostim nasıl yapılır?
Doktorunuz ne kadar süre ile LEUCOSTIM kullanmanız gerektiğini size söyleyecektir. (Cilt altı, subkutan enjeksiyon olarak bilinir) verilir. Aynı zamanda bu ilaç günlük olarak damar içine yavaş enjeksiyon şeklinde (İntravenöz enjeksiyon olarak bilinir) de verilebilir. Doz, hastalığınıza ve kilonuza göre değişebilir.
Icatin nedir ne işe yarar?
İCATİN, subkütan (deri altı) enjeksiyon için tasarlanmıştır. Her enjektör tek kullanımlıktır. İCATİN abdomende (karın) deri altındaki yağ dokusu içerisine kısa bir iğne ile enjekte edilir. Bu ilacın kullanımı ile ilgili başka sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
NEUPOGEN nedir ne için kullanılır?
NEUPOGEN nedir ne için kullanılır?
NEUPOGEN kemik iliğini daha fazla beyaz kan hücresi üretmesi için uyarır. Beyaz kan hücrelerinin (akyuvarların) sayısındaki düşüş (nötropeni), birçok sebepten dolayı olabilir ve vücudunuzun enfeksiyonla savaşını zayıflatır. NEUPOGEN kemik iliğini hızlı bir şekilde yeni beyaz kan hücreleri üretmesi için uyarır.
Buvasin nedir?
Berrak, renksiz enjeksiyonluk çözeltidir. BUVASİN 5 mg/ml SPİNAL HEAVY lokal anestezikler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. BUVASİN 5 mg/ml SPİNAL HEAVY ameliyatlarda ve doğum esnasında vücudunuzun belirli kısımlarını uyuşturmak (anestezi) için kullanılır.
Bradikant ne işe yarar?
Bradikant ne işe yarar?
HAÖ'de kan dolaşımınızda bradikinin adı verilen bir maddenin düzeyleri artar ve bu durum, şişkinlik, ağrı, bulantı ve ishal gibi semptomlara yol açar. BRADİKANT, bradikininin aktivitesini bloke eder ve bu şekilde bir HAÖ atağının semptomlarının daha fazla ilerlemesini sonlandırır.
Buvasin nasıl uygulanır?
Uygulanacak toplam doz yavaş olarak, dakikada 25-50 mg hızında veya aralıklı olarak enjekte edilmeli, bu arada hasta ile konuşularak durumu kontrol edilmelidir. Epidural enjeksiyon gibi yüksek dozların kullanılacağı durumlarda, tercihen BUVASİN adrenalin içeren 3-5 mL'lik test dozu enjekte edilmelidir.
Marcaine nedir ne işe yarar?
Marcaine nedir ne işe yarar?
MARCAİNE etkin maddesi bupivakain hidroklorür, lokal anestezikler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. Bupivakain sinir zarı boyunca sodyum iyonlarının geçirgenliğini engelleyerek sinirlerdeki uyarı iletimini geri dönüşümlü olarak durdurur.
Granocyte 34 mu nasıl yapılır?
ergenlerde doz erişkinlerdeki ile aynıdır. GRANOCYTE size 4 ila 6 gün süreyle deri altı enjeksiyon olarak uygulanacaktır. Kan kök hücreleriniz bundan 5 ila 7 gün sonra alınacaktır. 1 flakon GRANOCYTE 34 vücut yüzey alanı 1,8 m2'ye kadar olan hastalara uygulanabilir.
Granocyte muadili nedir?
Granocyte muadili nedir?
Çoşkun Tecimer piyasada Neuprogen"in, Granocyte adını taşıyan bir muadili olduğunu, bu ilacın SSK ve Emekli Sandığı hastalarında kullanılması için talimat verdiğini söylüyordu.
Subkutan enjeksiyon yanlış yapılırsa ne olur?
İnsülin Uygulamaları Özellikle SC enjeksiyon ile ilgili hatalı uygulamalar insülin regülasyonunu olumsuz yönde etkilediği kadar bölgesel ağrı, eki- moz, hematom gibi istenmeyen sonuçlara da neden olmaktadır. Uzun süreli hatalı SC insülin enjeksi- yonlarında da lipohipertrofi ve lipoatrofi de gelişe- bilmektedir (18).