- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Neden ürogenital denir?
ürogenital açıklık Kloakı bulunmayan hayvanlarda üreme ve boşaltım organı kanallarının, anüsün hemen gerisinden dışarı açıldığı açıklık.
Uterus arkadan hangi yapi ile Komsuluk yapar?
Uterus arkadan hangi yapi ile Komsuluk yapar?
Corpus uteri olarak isimlendirilen gövde bölümü uterus'un yaklaşık üst 2/3 lük kısmını oluşturur. Tuba uterina'lar bu bölüme tutunmuştur. Tuba uterina'ların tutunduğu bölümün üst tarafı fundus uteri olarak isimlendirilir. Corpus uteri ön tarafta mesane ile komşuluk gösterir.
Üriner sistem organlarının fonksiyonu nedir?
Üriner sistem organlarının fonksiyonu nedir?
Üriner Sistem (Boşaltım Sistemi) İdrar böbreklerde üretilir. Üreterler aracılığıyla mesaneye iletilir. Mesane vücutta üretilen idrarın depolanma yeridir. Mesanede biriken idrar belli bir hacme ulaşınca (Yaklaşık 150ml) idrar hissi oluşur ve idrar üretra yoluyla istemli olarak dışarı atılır.
Ürogenital disfonksiyon nedir?
Ürogenital fonksiyon bozuklukları, alt üriner sistem (AÜS), pelvik taban ve pelvik tabanla ilişkili genital sistem bozukluklarını (pelvik organ prolapsı ve cinsel işlev bozuklukları) içerir ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler.
Inkontinant nedir?
Inkontinant nedir?
Üriner diversiyon: inkontinan veya kontinan Bu, çeşitli tekniklerle gerçekleştirilebilir. Genel olarak inkontinan (vücudun dışında toplanan idrarla kesintisiz akış) ve kontinan (idrar vücutta depolanır ve gerektiğinde boşaltılır) diversiyonlar birbirinden farklıdır.
Uterus ile rektum arasındaki çıkmaz ne ad verilir?
Uterus ile rektum arasındaki çıkmaz ne ad verilir?
Uterus'un arka yüzünü örten periton ise biraz daha derine, vagina'nın üst bölümlerine kadar indikten sonra arkada rectum'a atlayarak başka bir periton çıkmazı olan excavatio rectouterina'yı oluşturur. Bu çıkmaz kadınlarda karın boşluğunun en alt noktasıdır ve Douglas çıkmazı olarak da isimlendirilir.
A uterina hangi arterin dalı?
1- arteria iliaca interna'yı verir. dalları arteria uterina, arteria obturatoria, arteria vaginalis, arteria rectalis media ve arteria pudenda interna dallarını verir kabaca. arteria rectalis inferior ise arteria pudenda interna'nın dalıdır. herhangi bir sebeple arteria iliaca interna'sı bağlanırsa bir genç kızın.
E disfonksiyon nedir?
E disfonksiyon nedir?
Erektil disfonksiyon (Sertleşme Bozukluğu) adı verilen rahatsızlık ise bu sertleşmenin gerçekleşmemesi olarak tanımlanır. Erektil disfonksiyon rahatsızlığından muzdarip ve cinsel ilişki için gerekli sertleşmeyi sağlayamayan erkeklerde zamanla psikolojik sıkıntılar baş gösterebilir.