- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Neden Robert Kolej?
Amerikalı eğitimci Dr. Cyrus Hamlin tarafından başlatılan girişime, Christopher Rhinelander Robert adlı New York'lu bir iş adamının verdiği destek sonucu Robert Kolej, 16 Eylül 1863 tarihinde Bebek'te eski bir ahşap binada 4 erkek öğrenci ile kapılarını açmıştır.
Robert Kolej kime ait?
Okul, Cyrus Hamlin ve Christopher Robert adında iki Amerikalı tarafından kurulmuştur. Robert Koleji ve 1871'de kurulan kardeş okulu Amerikan Kız Koleji, Amerika Birleşik Devletleri sınırları dışında kurulan ilk Amerikan okullarıdır.
Robert Koleji ilk ne zaman kuruldu?
1863, BebekRobert Kolej / Kuruluş tarihi
Özel okul öğretmen ders saat ücreti ne kadar?
Sözleşmeli ek ders ücretleri 23,41 lira, Takviye ek ders ücreti 54,57 lira ve özel eğitim ek ders ücreti de 34,09 lira olacak. Bu zamlı ücretler de Şubat ayından itibaren yatırılmaya başlanacak. İşte 2022 yılı (kadrolu öğretmen-sözleşmeli öğretmen) ek ders güncel ücretleri; (Gündüz) ek ders ücreti 27.29 TL.
Robert Koleji mezunları kimler?
S
Robert Koleji hangi vakfa bağlı?
Robert Kolej, bugün resmi adı İSTANBUL ÖZEL AMERİKAN ROBERT LİSESİ, ABD dışında halen varlığını sürdüren en eski Amerikan eğitim kurumu. Vehbi Koç Vakfı (VKV) bağışlarıyla okula destek olmuştur.
Robert Koleji hangi padişah döneminde açılmıştır?
Sultan II. Mahmut'un son dönemlerine denk gelen bu tarihlerde Osmanlı Devleti'nin içinde bulunduğu kritik durumu dikkatle inceleyen Hamlin, hızlıca eğitim faaliyetlerine başladı ve ileride kuracağı Robert Koleji öncesi bir misyoner sıfatıyla 4 Şubat 1840 yılında ruhban okulunu faaliyete açtı.
30 saat ek ders ücreti ne kadar?
Ücretli Öğretmen maaşı, Temmuz 2021'de artmıştı. Bu artışla birlikte öğretmenler ders başı net 21,46 TL ücret alıyordu. Haftada 30 saat derse giren öğretmenler ise ayda 2.575,2 TL ücret kazancına sahip oluyordu. 2022 yılıyla birlikte memurlara yüzde 30.5 oranında zam yapıldı.