- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Neden programcılar Linux kullanıyor?
Linux, sed, grep, awk piping vb.Gibi düşük seviyeli araçların en iyi paketini içerir. Bir programcı için oyun alanıdır ve komut satırı araçları oluşturmak isteyenler için de harikadır. Programcılar, çok yönlülüğü, gücü, güvenliği ve hızı nedeniyle Linux'u sever.
Ubuntu neden kullanılır?
Ubuntu daha güvenlidir: İşletim sistemlerinin çoğu kendi sorun paylarına sahiptir. Ancak Ubuntu, Windows gibi diğer işletim sistemlerine kıyasla çok daha güvenlidir. Makinenizi korumak için bu işletim sistemi üzerinde çalışırken bir ücret ödemenize gerek yok. Ubuntuyu kullanmanın iyi bir fikir olmasının nedeni budur.
Neden Linux sunucu tercih edilir?
Neden Linux sunucu tercih edilir?
Linux sunucu çeşitleri, yüksek güvenlikli ve esnek olmaları nedeniyle son dönemlerde oldukça sık tercih edilmektedir. Linux sunucusunun oluşturulmasındaki temel amaç sistem ve ağ yönetimi, veritabanı gibi noktalarda yazılımların ve kuruluşların ihtiyaçlarını karşılamaktır.
Ubuntu nasıl bir sistem?
Ubuntu bir Linux işletim sistemidir, açık kaynak ve Debian tabanı vardır. Ubuntu Gnome masaüstü versiyonunu kullanır. Sadedir ve kullanıcılara kolaylık sağlamak için sade bir arayüze sahiptir. Ubuntu akıllı telefon, PC'ler ve server için geliştirilmektedir.
Linux server nasıl kurulur?
Diğer bir yöntem Apache server dosyalarının derlenmesidir. Öncelikle uygun Apache server sürümü http://httpd.apache.org/download.cgi adresinden indirilir. Arşiv Linux Sıkıştırma İşlemleri yazımdaki gibi açılır. Açılan arşiv dizininde ./configure, make ve make install komutları çalıştırılarak kurulum tamamlanır.
Debian sunucu nedir?
Debian sunucu nedir?
Debian Projesi, özgür bir işletim sistemi yapmaya karar vermiş gönüllülerin oluşturduğu bir işletim sistemidir. Bu işletim sistemine biz Debian GNU/Linux veya kısaca Debian diyoruz. İşletim sistemi; bilgisayarınızın, programları ve uygulamaları çalıştırmasını sağlar. İşletim sisteminin temelini çekirdek oluşturur.
Linux dağıtımları nedir?
Linux dağıtımları, açık kaynak kod yazılımları hakkında araştırma ve sıralamaların yer aldığı DistroWatch verilerine göre, en çok tercih edilen Linux işletim sistemi türleri aşağıdaki şekilde belirtilmektedir.
- Ubuntu.
- Linux Mint.
- Debian.
- Manjaro.
- MX Linux.
- Solus.
- Fedora.
- Elementary OS.
Ubuntu ile oyun oynanır mı?
Ubuntu'da oyun oynanamayacağını Valve en güzel şekilde bize gösterdi. SteamOS'un başarısızlığı bunun en güzel kanıtıdır, maalesef. Ama yine de Windows oyunlarının yanına yaklaşamaz. Ayrıca ekran kartı üreticileri sürücülerini işletim sistemi pazarının en büyük pastasına sahip olan Windows'a göre optimize etmekteler.
Ubuntu LTS mi normal mi?
Ubuntu LTS mi normal mi?
Ubuntu zaten sürücü işlerini genelde sorun çıkarmadan, arka planda halleder. Eğer kararlı ve güvenli bir sürüm istiyorsanız bence LTS (uzun süreli) olanı kullanın (ben onu kullanıyorum). 5 yıllık bir destek süresi var ve bu sırada bütün güvenlik güncelleştirmelerini ve hata düzeltmelerini de alıyor.
Ubuntu server ile neler yapılabilir?
Ubuntu Server dağıtımı başta Microsoft Hyper-V olmak üzere Wmware ESX server gibi popüler ürünlerle de uyumlu bir platformdur. Kolayca ölçeklendirilebilen Ubuntu Server ile sunucunuzda web siteleri ve oyun sunucuları barındırmak için uygun altyapıyı kolayca oluşturabilirsiniz.
Apache kurulumu nasıl yapılır?
cd D:/webserver/Apache24/bin komutunu yazın ve "httpd.exe" dosyasının bulunduğu dizine ulaşın. Ekrana dizin satırı geldikten sonra httpd.exe -k install -n "Apache HTTP Server" komutunu yazın ve Apache'yi Windows Servisi olarak kurun. Kurulumu kontrol etmek için başlat menüsünde "Hizmetler"i açın.
Debian tabanlı ne demek?
Debian tabanlı ne demek?
Debian (/ˈdɛbiən/), 1993 yılında başlatılmış, Dünya'nın çeşitli bölgelerindeki gönüllüler tarafından hazırlanan; GNU/Hurd, GNU/Linux gibi farklı çekirdek seçeneklerine dayalı tamamen özgür bir Linux dağıtımıdır.