Modoratör
Efsanevi Üye
Neden ekolojik tarım?
Biyolojik çeşitlilik kaybının önüne geçmek, toprak kalitesini iyileştirmek ve çevreye verilen zararı azaltmak, ekolojik tarımın başlıca faydaları arasındadır.
Ekolojik tarım alanı nedir?
Üreticilerin, doğayı ve tarım alanlarını tahrip etmeden, insanlara olumsuz yan etkileri olmayan bitkisel ve hayvansal üretimde bulunmasına ekolojik, organik veya biyolojik tarım denilmektedir.
Organik tarım nedir ve önemi?
Organik tarım nedir ve önemi?
Organik (ekolojik) tarım, belirli kural ve gereklilikler çerçevesinde yapılan ve doğayı sömürmeyen sürdürülebilir tarım yöntemidir. Bu yöntemde kimyasal gübre, ilaçlama, hormon gibi dış etkenler kullanılmaz. Tamamen atalarımızın doğal üretim yöntemlerinin günümüz agronomik bilgiler ışığında yapılmasıdır.
Gürsel Tonbul kimdir?
Gürsel Tonbul kimdir?
1954 Antalya doğumlu olan Gürsel Tonbul, 1974 Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce bölümünden mezun olduktan sonra 1980'e kadar Kuşadası'nda İngilizce Öğretmenliği yaptı. İlk okul ve lise eğitimimi Antalya'da aldıktan sonra 1974 Gazi Eğitim Ens. İngilizce bölümünden mezun oldu.
Ekolojik arazi nedir?
Ekolojik ürün; yetiştiricilik yapılacak toprağın sağlıklı olmasından tohuma, tohumdan hasata, hasattan tüketicinin eline ulaşana dek geçen tüm süreçlerin yasal düzenlemelerle belirlendiği, denetlendiği kontrollü bir süreç sonucu elde edilen üründür. Organik ürünle eş anlam ifade etmektedir.
Ekolojik tarım nasıl yapılır?
Ekolojik tarım nasıl yapılır?
- Uygun tohum kullanmak ve ekilecek ürün seçimi.
- Verimliliği artırıcı uygulamalar – gübreleme.
- Hastalık ve zararlıların kontrolü
- Ekim nöbeti (Münavebe)
- Enerji kullanımı ve sulama.
- Kaynaklar.
Organik tarım nedir ve amaçları nelerdir?
Organik tarım nedir ve amaçları nelerdir?
Organik Tarımın amacı, bilinçsizce gerçekleştirilen tarım faaliyetlerinin insan ve hayvan sağlığını tehdit etmesini engellemektir.
Tarım ve hayvancılığın önemi nedir?
Tarım ve hayvancılığın önemi nedir?
Elektronik, mekanik, bilişim ve hatta ilaç-kimya sanayisinde dünya lideri olun, karnınız acıktığında bir şeyler yemek zorundasınızdır. Bebeklerinize mama, yemek yiyemeyen hastalarınıza özel yiyecek vermek zorundasınızdır. Tarım ve hayvancılık olmazsa karnınızı doyuramazsınız.
Gursel Tonbul kac yasinda?
1954 Antalya doğumlu olan Gürsel Tonbul, 1974 Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce bölümünden mezun olduktan sonra 1980'e kadar Kuşadası'nda İngilizce Öğretmenliği yaptı.