- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Neden böyle düşman görünürsünüz?
Neden böyle düşman görünürsünüz, Yıllar yılı dost bildiğim aynalar? Zamanla nasıl değişiyor insan! Hangi resmime baksam ben değilim.
Ölen kim Bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar?
Bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar. N'eylersin ölüm herkesin başında. Uyudun uyanamadın olacak Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında? Bir namazlık saltanatın olacak.
Yaş 35 yolun yarısı kime ait?
Otuz Beş Yaş, Cahit Sıtkı Tarancı'nın 1946'da yayımlanan ikinci şiir kitabıdır. 1933-1946 döneminde yazılan şiirleri kapsayan bu eser, sonraki yıllarda en çok basılan şiir kitapları arasında yer almıştır.
Ayva neyi ifade eder?
Yerden ziyade göğe yakındır ve onun için de bereketi simgeler. Osmanlı kültürüne de bu anlamıyla girmiştir zaten. Bir oğlan bir kızı gözüne kestirdiğinde, ona evlilik teklif etmek için nar gönderirmiş eskiden. Günümüzde de damada espri olsun diye evleneceği gün arkadaşları tarafından ayva takdim ediliyor.
Neden böyle düşman görünürsünüz Yıllar yılı dost bildiğim aynalar ne demek?
Cevap: Şair bu dizelerde "dost" ve "düşman" karşıt sözcüklerini bir arada kullanarak anlamı daha da güçlendirmiş: böylece "tezat" sanatı yapılmıştır.
Cahit Sıtkı 35 yaş şiirini kaç yaşında yazdı?
37 yaşındayken yaş 35 yolun yarısı eder diye şiir yazan ve 46 yaşında ölen usta şair Cahit Sıtkı Tarancı 108 yaşında… 108 yıl önce bugün doğan Türk Edebiyatının önemli isimlerinden Cahit Sıtkı Tarancı karamsarlığın ve ölümün şairi olarak belleklere kazınmış bir isim…
Yolun yarısı yaş kaç?
Günümüzde artık, orta yaş sınırı 60'a dayandı. Geçmişte şarkılara bile konu olan 'yaş 35 yolun yarısı' kavramı da geçerliliğini yitirdi. 45 yaşa kadar genç, 60 yaşa kadar orta yaş tanımlaması daha doğru.
Ayva yerken neden boğazda kalır?
troid glandın büyümesi gibi bir histir. agizda ayva suyunun verdigi kuruluk gibi bir hede. insanı bogularak ölmek bu olsa gerek diye düşündürür. ayva ağızda buruk bir tat bırakır tadı keskin olduğu için boğazda da aynı etkiye sebep olur genelde sevilmez .
35 yaş şiiri hangi şiir anlayışına sahiptir?
'Korona Günlerinde Şiir'in konuğu ünlü 'Otuz beş Yaş' şiirinin şairi, 'Sanat için sanat' anlayışına bağlı kalan Cahit Sıtkı Tarancı 'Yaş otuz beş!
Yaş 35 yolun yarısı eder diyen şair kaç yaşında öldü?
SORU: "Otuz Beş Yaş" şiirinin şairi Cahit Sıtkı Tarancı kaç yaşında vefat etmiştir? Cahit Sıtkı Tarancı, zatülcenp hastalığına yakalanarak 13 Ekim 1956'da 46 yaşında Viyana'da vefat etti.