- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Ne demiş Mevlana sözleri?
Merhamette güneş gibi ol; cömertlikte akarsu gibi ol; tevazuda toprak gibi ol; ayıpları, kusurları örtmekte gece gibi ol. Misafirsin bu hanede ey gönül, umduğunla değil bulduğunla gül, hane sahibi ne derse o olur, ne kimseye sitem eyle, ne üzül. Aşk nasip işidir hesap işi değil! Aşk adayıştır arayış değil!
Mevlana ne diyor?
Ömründen nasibin, kendini sevgiliden mesut bulduğun andan ibarettir. Mevlana'ya sormuşlar "sevgili" nasıl olmalı diye. Sevilecek biri olmadığı zamanlarda bile seni sevmeli. Sarılacak biri olmadığı zamanlarda bile sana sarılmalı, dayanılmaz olduğun zamanlarda bile sana dayanmalı.
Mevlana'nın en ünlü sözü nedir?
Allah'tan umudunu kesme ki, bazen can bahçesinde, sögüt ağacının dalı bile hurma verir. Nasibinde varsa alırsın karıncadan bile ders. Nasibinde yoksa bütün cihan önüne serilse sana ters. Küle döndüysen, yeniden güle dönmeyi bekle.
Sevgi Nedir Mevlana?
ÖZET Mevlânâ, günümüz dünyasının en çok muhtaç olduğu sevgi, birlik ve barışı eserlerinde en güzel şekilde işlemiştir. Hayatı ise bu konuların örnekleriyle doludur. Ondaki sevgi ve aşk ilahîdir. Yaratandan Ötürü yaratılmışı sevmiş ve hoş görmüştür.
Aile fotoğraflarının altına ne yazılır?
Aile Sözleri
Ne demiş Mevlana aşk?
Ölümsüz aşk istiyorsan, ölümsüze aşık ol. Gönül almayı bilmeyene, ömür emanet edilmez. Aşk, davaya benzer, cefa çekmek de şahide: Şahidin yoksa davayı kazanamazsın ki.. Sustum…. Artık gönül hakkında bir şey söylemeyeceğim… Çünkü; gönül vasıflarını saysam, aklın almaz, gönül senin düşüncene sığmaz.
Mevlananın 7 öğüdü nedir?
Bu yedi öğüt şunlardır: Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol. Şefkat ve merhamette güneş gibi ol. Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol. Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
Aşk ve sevgi arasındaki fark nedir?
Ancak aşk sadece bir kişiye karşı hissettiğiniz yoğun duygu halidir. Aşık olmak kişinin fazla bir şekilde dopamin ve benzeri hormonları salgılamasına da neden olabilmektedir. Sevgi daha uzun süreli bir duygudur. Aşk ise sevgiye kıyasla daha kısa süreli bir duygu olarak ifade edilebilir.
Ailem ile nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle Ayle şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Aile şeklinde olmalıdır.
Aile sevgisi ne demektir?
Aile sevgisi? Aileye güç veren, zor günlerde ayakta durmasını sağlayan öncelikli unsur birbirine destek olan aile üyelerinin arasındaki sevgi ve saygıdır.
Ne güzel demiş şair unutursan ölürsün?
– Ne demiş şair; "Hayat hatıradır, unutursan ölürsün."
Ne demiş şair kitap alıntıları?
Şair Nabi nereden uydurmuş da "Ya Rab bu aferin ne tükenmez hazinedir" demiş. "Ne demiş şair? En ağır işçi benim yirmi dört saat seni düşünüyorum… " Ne demiş şair: "Aşklar da bakım istiyor öğrenemedin gitti." Aynı şair şöyle bir dize de ekleyebilirdi o şiirine: "Aşklar tam güven istiyor güvenemedin gitti."
Hamdım piştim yandım ne anlama gelir?
Hamdım Piştim Yandım Ne Anlama Gelir? Tasavvufta pişmek, aşk ateşiyle yanıp tutuşmaktı. Yanmak ise gönlün ilahi aşk ile tutuşması ve dünya hayatından tamamen vazgeçmesi anlamına gelir.