Son Konular

Ne Demek ki kediler neden bitki yer?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Ne Demek ki kediler neden bitki yer?

kediler neden bitki yer? bitki yemek kedilerin yalanırken yuttukları tüylerini kusmalarına yardım ettiği için severler. ayrıca bazı bitkiler ette olmayan lif, vitamin ve mineral gibi şeyleri içerdiği için kediler bunlara ihtiyaç duyduğunda bitki yerler.

Neden kediniz kum kabına gömerler?

vahşi doğada kediler, yırtıcılardan ve düşmanlardan saklanabilmek için dışkılarını gömerler. bu hareket öylesine kökleşmiştir ki günümüz evcil kedilerinde de aynı şekilde devam etmektedir. neden kediniz kum kabının içindeki kumları eşeleyerek kapatmak yerine, kabın dışından görünmez kumlarla kapatmaya çalışır?
Kediler neden avlarıyla oynarlar?
kediler neden avlarıyla oynarlar? kediler hareket olayına kilitlenmiş yaratıklardır bu yüzden eğer kedinin avı hala hareket ediyor ya da can çekişiyorsa kedi heyecandan çılgın atar ve onu öldürmeye çalışır. bazen o kadar çılgın atar ki zavallı av öldükten sonra bile avının üzerinde hoplayıp zıplamaya devam eder.

Kediler düşmekteyken bedenlerini çevirir.?

kediler düşmekteyken kuyruklarının yardımıyla bedenlerini çevirir ve uygun düşüş konumuna getirir. çok esnek vücutları olduğu için bu hareket kediler için çok kolaydır. kediler neden bitki yer?

Neden bazı kediler yün ya giysi yalar?

neden bazı kediler yün ya da giysi yalar? bu konuda iki teori var. birisi kediniz erken dönemde annesinden ayrılmış ve yeterince emememiş olabilir, yündeki lanolin kokusu ona annesini hatırlatıyordur. ya da beslenmesinde lif eksikliği vardır. kediler neden tuvalet için kum kullanırlar?

Ne işe yarar ki kediler bir av yakaladıklarında?
kediler bir av yakaladıklarında hızlı bir şekilde birkaç kez ısırarak avlarını öldürürler. bu takırdama hareketi, avının üzerinde uygulamak istediği tekniğin bir tür simülasyonudur, öldürmeden önceki son prova da diyebiliriz. kediler neden dört ayak üzerine düşer?

Bu yüzden kediler bulamayacaklarını söylerler?

içgüdüleri ona, yırtıcı hayvanların kendilerini bulamayacakları bir yere saklanmalarını söyler. hem zaten doğuştan birer paranoyak olan kediler bir de hasta olduklarında takip edildikleri hissine kapılırlar ve kaçınılmaz olarak saklanma eğilimi gösterirler. kediler neden yalanmaya bunca zaman ayırırlar?

Bir kedi kıvrılıp yatan mırlama sesi çıkartıyor olabilir?

Güneşte kıvrılıp yatan bir kedinin nefes alıp verirken hafif hafif bir mırlama sesi çıkarttığını duyarsınız ve dokunduğunuzda vücudunun hafifçe titrediğini de hissedebilirsiniz. Güneş altında ısınan, rahatlayan ve sizin tarafınızdan sevilen bir kedi o anki halinden memnun olduğu için bu sesi çıkartıyor olabilir.
Kediler nasıl iletişim kurar?
Kediler Nasıl İletişim Kurar? Kediler diğer kedilerle çok iyi, bizimle ise genel olarak biraz daha zayıf şekilde iletişim kurarlar. Sosyal ilişkiler kediler için pek önem taşımaz, bu yüzden yüz ifadesindeki nüanslar ve "mesafeyi kısaltan" beden dili çok iyi tanımlanmamıştır.

Hangi kedilerla iletişimde tercih ettiği bir metottur?

Beden dili, kedilerin diğer kedilerle ve insanlarla iletişimde tercih ettiği bir metottur. İşaret göndermek ve tam bir gevşemeyi belirtmek için tüm beden kullanılabilir. Görsel iletişimin tüm biçimlerinde kulaklar ve kuyruk kedinin en etkin kısımlarıdır.

. . Kedi ne demek ki?

kedi olduğunun farkında olmayan, illet eden, sinir eden sözde kedidir. o kadar beslersin, bokunu temizlersin, yatağını toplarsın bilmemne, iş sevmeye gelince, tüyüne dokundurtmaz.. e ne anladık biz bu işten. şöyle kucağıma alıp doyasıya sevemeyeceksem n'apim ben öyle kediyi. atsan atılmaz satsan satılmaz. öyle yaşar evde puşt gibi. hayret ya.

Kedilerin gözleriyle yaptığı bir eylemdir.?
Kedi öpücüğü kedilerin gözleriyle yaptığı bir eylemdir. Kediler aslında gözlerinin içine bakılmasını pek sevmez ve bunu bir tehdit, kafa tutma olarak algı layıp huysuzlanabilirler; ancak sizinle arasında bir bağ olan kedi, gözlerini sevgi göstermek için kullanmaktan çekinmez.

Kedim çok yemek yiyor?

Kedim Çok Yemek Yiyor. Arkadaşlar kedim haftada 1 kg veya daha fazla mama yiyor. Mamanın yanında yumurta sarısı yoğurt , baharatsız et falanda veriyorum. Ne verirsem vereyim doymuyor. Bir keresinde 3 günde 1 kg falan yemişti. Kabına koyuyorum eve geldiğimde mama bitmiş oluyor.

Peki, yeni bir kedi var mı?

Kediler, başka kedilerle birlikte yaşadıklarında farklı yerlere çiş yapmaya yatkındırlar. Yeni bir kedi hane halkına dahil olduğunda ya da bir grup kedi tek bir çatı altında yaşadıklarında, klasik bölgesel işaretler görürsünüz. Dominant kedi, söz konusu bölgenin kendisinin olduğunu diğerlerine anlatmak için 'işaretler' bırakacaktır.

Neden başka kedilerin yavrularını öldürür?
Bazı Erkek Kediler, Neden Başka Kedilerin Yavrularını Öldürür? Doğanın acımasız tarafları, kendi medeniyeti içinde yaşayan insanoğlunu şaşırtmaya devam ediyor diyebiliriz. Bunun bir örneği de hayvanların egemenlik anlayışı. elimizde 1 adet çiftleşmek isteyen erkek var (memeli).

Kısırlaştırdıktan 1 hafta sonra kedimizi aldık.?

Kısırlaştırdıktan 1 hafta sonra kedimizi almaya gittiğimizde veteriner, Sakine'nin yarasını yalayarak kabuk bağlamasına sebep olduğunu ve bu yüzden bir süre daha orada kalacağını söyledi. 2 gün sonra ise bir başka küçük operasyon ile kabuk olarak ifade ettiği ölü deriyi aldı ve 7-8 dikiş attığını söyledi.

. . Kedilerin çıkarttığı Mırlamanın sesleri nelerdir?

İngiltere'de kediler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, kediler yemek ya da birşey istediklerinde mırlamaya çok benzer bir ses çıkarttıkları görülmüş. Kedilerin çıkarttığı mırlamanın, bir bebeğin ağlaması ile benzer olduğu ve aynı sıklıkta yapıldığı gözlenmiş.

Peki, buzdolabının alt kısmı soğutmıyordu?
Son günlerde dolabın üst kısmının normalde olduğu gibi soğutup, alt kısmının ise soğutmaması, hatta hiç soğutmaması (oda sıcaklığı) sorunu üzerine bir de ben el atayım şu buzdolabı işine dedim. Farklı zamanlarda bir çok kez de, alt katın tavanındaki ızgara şeklindeki delikten su damlıyor, bazen de bu damlalar orada donup kalıyordu.

Neden bazı kediler yün veya giysi yalar?

– neden bazı kediler yün ya da giysi yalar? bu konuda iki teori var. birisi kediniz erken dönemde annesinden ayrılmış ve yeterince emememiş olabilir, yündeki lanolin kokusu ona annesini hatırlatıyordur. ya da beslenmesinde lif eksikliği vardır. – kediler neden tuvalet için kum kullanırlar?

Bazı kediler, seslerin neden olduğu insan tepkilerini öğrenirler.?

Kediler, çıkarttıkları seslerin neden olduğu insan tepkilerini inceleyerek bizden istekte bulunmayı öğrenirler. Bazı kediler (Doğu'lu ırklar) konuşkandır ve geniş kelime dağarcıkları vardır. Diğer kediler hemen hemen hiç "konuşmazlar", veya her duruma uyan tek bir miyavlamaya sahiptirler.

Kedilerde Göz hastalıkları neden olur?
Kedilerde Göz Hastalıkları Neden Olur? Sağlıklı bir kedinin gözleri aydınlık ve net olmalıdır. Ancak kimi zaman çeşitli nedenlerle kedinizi gözlerinde hastalıklar ortaya çıkabilir. Kedilerde göz hastalıkları, onların sadece fiziksel sağlıklarını dğeil aynı zamanda huylarını da değiştirir.

Benim Kedimin nadiren yaptığı bir şeydir?

Benim kedimin nadiren yaptığı şey bence bu anı yakaladıysanız sakın kaçırmayın 🙂 9. Etrafta yoksa yalnız kalmak istemiştir belki, arayıp durmayın kendi çıkıp gelir nasılsa. 10. Gözlerini kocaman açması etraftaki bir şeye dikkat kesilmesinden ötürü.

Ne Demek ki Kedim kendini temizlemeye başladı?

6 yıl önce açıldı, 95 yorum yazıldı. Cidden bıktım artık kedim kendini temizlemiyor artık 3 yaşına geldi sabredildi ama iyice can sıkmaya başladı . sürekli kirli kokuyor yıkıyoruz artık ama o da çözüm değil her hafta yıkamak çözüm değil kedi dışarı çıkmıyor ama tuvalet kokusu hep üstüne siniyor yok mu bunun çözümü
Hangi kedi dostunuza çekilmeli?
Özellikle vahşi doğadaki kedigiller için düşmanları kendisine çekebilecek ya da avların kendisini fark etmesine neden olabilecek kokulardan arınmak çok hayati olduğu için, evdeki kedi dostunuz da bu içgüdüyle hareket ediyor olabilir. Sanılanın aksine sizin dokunduğunuz yerleri yalayıp mutlu olmuyorlar yani… 4.

Neredeyse kediler mırlama sesi üretmektedir?

Yapılan araştırmalardan elde edilen bulgulara göre, kediler gırtlak ve diyafram kaslarının aralıklı sinyalizasyonu ile mırlama sesi üretmektedir.

Kediler dillerini suya daldıramazlar?

Köpeklerin aksine kediler dillerini bir kepçe gibi suyun içine daldıramazlar. Bunun yerine sadece üst kısmı suya temas eder. MIT News'e göre dillerinin yumuşak ucu suya hafifçe dokunur ve dilini içeri çeker. Ardından kedi ağzını kapatır ve böylelikle çenesi ıslanmaz.
Ne Olur ki kediler mırıldanırlar?
Kediler tabi ki memnun olduklarında mırıldanırlar fakat doğum yaparken, hasta olduğunda, yavrusunu emzirirken, yaralandığında ya da stresli olduklarında da mırıldanırlar. Bilim adamları bunu sebebinin ne olduğundan emin değiller fakat bazı tahminler yürütmektedirler.

Vucutta dokuntu hangi hastaligin belirtisidir?

Leptospiroz insana nasil bulasir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt